02 noiembrie 2012 Concurs international de fizica

Un nou concurs international de fizica s-a desfasurat in incinta Liceului Academiei de Stiinte a Moldovei in perioada 29 octombrie – 31 octombrie 2012. Concursul a fost sustinut de Institutului de Fizica Aplicata si de catre Universitatea Academiei de Stiinte a Republicii Moldova. Comitetul Organizatoric a inregistrat elevii pentru participare la Concursul International de Fizica „Sergiu Radautanu” prin formulare electronice special trimise de catre elevi prim E-mail. Fiecare participant a primit un certificat de participare, iar premiantii au primit medalii de aur, de argint si de bronz, diplome de merit si mentiuni. Taxa de participare la concurs a fost de 150 lei pentru fiecare elev, profesorii insotitori ai grupurilor de elevi beneficiind de gratuitate.

La a doua editie a Concursului „Sergiu Radautanu” pentru elevii claselor a IX-a si a XII-a a participat si eleva Strungaru Mara (sponsorizata prin Bursa Traian Cohal de catre Asociatia Pro Ruralis Iasi) din clasa a XII-a de la Col. C. Negruzzi, care a obtinut Locul doi primind o Diploma si o Medalie de Argint. Obiectivul major al acestei competitii a fost sustinerea si promovarea elevilor dotati la fizica din clasele absolvente ale liceelor si gimnaziilor din Republica Moldova, precum si incadrarea lor in invatamantul liceal si cel universitar. La acest concurs au participat echipe de elevi si profesori din Republica Moldova, Ucraina si Romania. Mentionam ca Mara, este posesoarea mai multor diplome la diferite concursuri, printre care si Medalia de Bronz in clasa a XI-a la Olimpiada Nationala de Fizica. Pe langa aceste rezultate Mara mai are o serie de diplome si premii la diferite concursuri din care mentionam doar cateva cu Premiul I: Concursul International on-line de Fizica Phi, Olimpiada Judeteana de Fizica, Olimpiada Judeteana de Limba si Literatura Romana si Etapa Judeteana a Concursului National Stefan Procopiu.

Absolventii de liceu distinsi cu premii sau mentiuni la concursul PHI se pot inscrie, fara admitere, la Facultatea de Fizica din Iasi. Eleva de media 10, Mara Strungaru, a fost pregatit de-alungul anilor de catre profesoara de fizica Liliana Alexandru. Pentru acest rezultat si pentru altele anterioare le felicitam.

Cum sezonul concursurilor si olimpiadelor scolare pentru anul scolar 2012-2013 abia a inceput, conducerea Asociatiei Pro Ruralis Iasi le ureaza sanatate, putere de munca si succes pe mai departe. Aceleasi urari sunt adresate si celorlalti elevi din Asociatia Pro Ruralis Iasi care vor avea curajul sa se inscrie la concursuri si olimpiade.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.