Media

03.06.2010 20 de burse pentru copiii inteligenti din mediul rural

20 de burse pentru copiii inteligenti din mediul rural

20 de membri ai Partidului Democrat-Liberal vor sprijini 20 de copii buni din mediul rural, elevi in clasa a VIII-a la Liceul “V. Alecsandri”, sa isi continue studiile liceale in municipiul Iasi.

Mihaela Popa, Cristina Dobre, Nicusor Paduraru, Petru Movila,  Dan Carlan si alti 15 colegi de partid vor oferi cite o bursa de studiu acestor elevi, pentru anul scolar 2010-2011, in cadrul proiectului “ProRuralis”.

“In luna septembrie 2008, ca europarlamentar al Partidului Democrat Liberal, m-am bucurat sa-i invit la Bruxelles pe primii absolventi ai programului Pro Ruralis. Acum, in anul 2010, ca senator al Partidului Democrat Liberal sustin in continuare, alaturi de colegii mei, acordarea unei sanse in plus pentru elevii din Iasi pentru invatamantul de calitate”, a precizat Mihaela Popa, senator, presedinte interimar PDL Iasi si membru in echipa de proiect Pro Ruralis.

Cele 20 de burse pe care membrii PDL le ofera din anul scolar viitor sint doar primul pas pe care acestia il fac ca sa ii ajute pe copiii de la tara care provin din familii defavorizate sa studieze in scoli si licee bune din Iasi. “Lista ramine deschisa, urmind sa fie completata in perioada urmatoare cu numele altor membri PDL, sustinatori ai burselor Pro Ruralis”, au mentionat acestia intr-un comunicat de presa.

PDL ofera pentru cei 20 de elevi de la “Alecsandri” 14.000 de euro, valoarea unei burse fiind de 700 de euro pe an. Proiectul, unic in tara, este initiat de “Ziarul de Iasi” si este administrat din 2001 de asociatia Pro Ruralis. Prin acest proiect, absolventi de scoli primare cu potential intelectual deosebit, dar lipsiti de resursele financiare, sint sustinuti sa continue studiile la scoli de elita din Iasi, primind burse acordate de reprezentanti ai societatii civile.
Cei dornici sa sustina acest proiect pot afla mai multe pe site-ul asociatiei Pro Ruralis: http://www.proruralisiasi.ro.

(03.06.2010, Loredana OPREA)