Media

09.06.2004 Basescu si Stolojan se infrunta cu Iliescu la Iasi

Basescu si Stolojan se infrunta cu Iliescu la Iasi

Orasul nostru va fi capitala electorala a Romaniei, peste citeva zile. Aici vor veni Ion Iliescu, dar si Traian Basescu, Teodor Stolojan si Dan Voiculescu.

In week-end, Iasul va fi capitala electorala a Romaniei. Vineri urmeaza sa ajunga la Iasi, dimineata, pentru o vizita de 8 ore, presedintele Ion Iliescu. “Programul presedintelui nu este inca definitivat, putind aparea oricind modificari. Se cunosc totusi etapele principale ale vizitei, detaliile urmind sa fie stabilite pina joi. Oricum, va fi o vizita cu un pronuntat caracter cultural, fara conotatii politice”, a declarat purtatorul de cuvint al Prefecturii, Cornel Simighian. Conform schitei de program avansate de administratia prezidentiala, vizita lui Ion Iliescu va debuta cu o intilnire la Casa Patrata cu membrii administratiei locale. Ulterior, presedintele va inmina 35 de ordine si medalii unor actori de la Teatrul National si se va intilni cu elevii cuprinsi in programul Pro Ruralis. In cursul dupa-amiezii, presedintele isi va lansa in aula Universitatii Tehnice volumul “Convorbiri cu Vladimir Tismaneanu” si va vizita societatea comerciala Avitop.

Vizita lui Iliescu va fi urmata de cea a sefilor din opozitie. Duminica se vor afla la Iasi presedintele PD Traian Basescu, presedintele PNL Teodor Stolojan si presedintele PUR Dan Voiculescu. “Impreuna vor da semnalul ca Iasul trebuie sa inteleaga lectia pe care ne-au dat-o toate orasele mari ale Romaniei. Trebuie sa aruncam PSD-ul la lada de gunoi”, a subliniat ieri Dan Carlan, candidatul democrat la Primarie. Cu o zi inainte, cei trei sefi de partide vor vizita Bacaul, pentru a-l sustine pe candidatul PUR la Primarie, Romeo Stavarache, care-l va intilni in turul doi pe Dumitru Sechelariu. Dupa Iasi, cei trei vor pleca la Cluj, unde ii vor face campanie candidatului democrat la Primarie, Emil Boc, impotriva PSD-istului Ioan Rus.

(09.06.2004, autori M.P., A.Z.)