Noutati

11 Aprilie 2014 Elevi de nota 10 ai proiectului Pro Ruralis agata medalii in pieptul Iasului in Opinia Studenteasca

In “Opinia Studenteasca” de luni 7 aprile 2014 au aparut, la initiativa prof. Univ. Daniel Condurache (un sustinator permanent al elevilor din Asociatia Pro Ruralis Iasi), trei interviuri realizate de catre Iulia Ciuhu, reporter al Ziarului de Iasi si studentele din anul III de la Facultatea de Jurnalism Anca Toma si Catalina Dobroviceanu.

Titlul articolului, bine inspirat, Elevi de nota 10 ai proiectului Pro Ruralis agata medalii in pieptul Iasului reprezinta o realitate, care pe parcursul a 13 ani de proiect nu s-a dezmintit in niciun an scolar.

Multitudinea de premii si medalii judetene, zonale, nationale si cele cateva internationale, pe langa mediile intre 9 si 10, a atestat permanenet valoarea elevilor cuprinsi in Asociatia Pro Ruralis Iasi. In acest articol intervievatii au fost Mara Strungaru studenta anul I la Facultatea de Fizica din Iasi cu medii de 10 pe parcursul a 8 ani de scoala si sefa de promotie al Colegiului Costache Negruzzi, Codrut Diaconu elev in cl. A XII-a la Liceul Vasile Alecsandri, cu cea mai mare medie judeteana de admitere in liceu si cu medii de 10 sau apropiate de 10 pe parcursul anilor si Alexandra Birsan eleva in cl. A XII-a la Colegiul Costache Negruzzi cu media 10 pe parcursul ultimilor ani de studiu, reprezinta o parte dintre elevii de exceptie care au fost sponsorizati de catre Asociatia Pro Ruralis Iasi.

Dintre cei cca 1000 de elevi de clasele V-XII care au fost susținuți (in reluare/ani scolari) o perioada cuprinsa intre unu si opt ani prin acest proiect valoros, 68 dintre ei sunt in prezent studenti la diferite facultati (Iasi, Cluj, Bucuresti, Pitesti, Danemarca, Olanda etc), masteranzi sau absolventi de diferite facultati, iar o parte dintre ei sunt angajati in campul muncii.

Proiectul Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din medii defavorizate este o intiativa a Ziarului de Iasi si a Inspectoratului Scolar Judetean, premiera in Romania din anul 2001 si model national pentru multe asociatii si fundatii, inclusiv pentru Guvernul Romaniei si a unor cluburi Rotary din tara.

Gestionat de Asociatia Pro Ruralis Iasi si sponsorizat de comunitatea locala si-a demonstrat pe deplin valoarea si viabilitatea, altfel toti elevii sustinuti s-ar fi pierdut in ignoranta la nivelul satelor.