Noutati

17 aprilie 2014 Felicitari de Sfintele Sarbatori

In natura ca si in viata spirituala a omului nimic nu se repeta in mod identic. Si sarbatoarea Pastelui are parca o semnificatie putin schimbata fata de anii precedenti, atat din cauza timpului care a trecut cat si a evenimentelor in permanenta schimbare din viata mirenilor si cea monahala. Tot mai multi oameni de toate varstele cauta calea bisericii, cerand sprijin si indurare protectiei divine spre a scapa de boli si alte necazuri care ii cuprind ca o caracatita a raului. Primavara o asociem cu primenirea intregii naturi si cu noua viata a vegetatiei care se trezeste dupa o lunga perioada de frig, de care ne bucuram cu totii.

Oare de ce Mantuitorul, chiar in acest anotimp al reinvierii naturii, a trebuit sa patimeasca, sa fie rastignit si sa moara in chinuri cumplite pentru iertarea pacatelor oamenilor?

Sfintele Pasti, ca sarbatoare crestina, marcheaza miracolul Invierii Domnului, iar actele de purificare din Saptamana Patimilor readuc echilibrul si armonia oamenilor in casele lor. Dupa Saptamana Patimilor in Slujba de Inviere preotii daruiesc oamenilor lumina venita de la Ierusalim, prin biserici si cimitire. Acestia o duc cu grija in casele lor ca sa beneficieze de lumina sfanta si copiii si batranii si bolnavii. In zilele urmatoare se reunesc familiile si prietenii intr-un acord comun de impacare si bucurie pentru celebrarea Invierii Domnului Iisus Hristos, sarbatoare care si-a pastrat pana in prezent farmecul si semnificatia religioasa, traditiile si simbolurile pascale.

Alaturi de cei 90 de elevi conducerea Asociatiei Pro Ruralis Iasi ureaza Sarbatori Fericite membrilor fondatori, sponsorilor si colaboratorilor: Ziarul de Iasi, Inspectoratul Scolar, Institutiilor de conducere ale statului din judet si mass-media, directori, profesori, personal administrativ din licee, precum si familiilor elevilor!

Fie ca Lumina Invierii, ca spiritualitate si bucurie, sa straluceasca permanent in sufletele voastre asemeni cu lumina Soarelui! HRISTOS A INVIAT!!