Noutati

23 ianuarie 2015 Burse oferite de Fundatia Comunitara Iasi pentru 5 elevi ai Asociatiei Pro Ruralis

Fundatia Comunitara Iasi prin Fondul de Burse “sustine cu ajutorul unui sponsor-mentor performanta scolara, extrascolara si dezvoltarea personala si profesionala a elevilor din invatamantul preuniversitar cu rezultate foarte bune la invatatura (sau ajunsi la perfomanta in diferite activitati extrascolare) si care provin din medii defavorizate de la sate”. Managerul fundatiei, Elena Racu, precizeaza ca scopul este “sa construim in jurul Fondului de Burse o comunitate ai carei membri sa dezvolte o constiinta a filantropiei, iar tinerii care primesc sprijin sa invete sa dea inapoi comunitatii din care fac parte”.

La solicitarea reprezentantilor Fundatiei Comunitare Asociatia Pro Ruralis Iasi a propus in octombrie 2014 un numar de 7 elevi, care sa beneficieze de asemenea burse. In urma ofertei s-au prezentat la interviu 5 elevi care au fost admisi, dupa cum urmeaza:

  • Spiridon Oana Elena cl. a XI-a Col. M. Eminescu,
  • Al Owie Mike cl. a X-a Lic. Gr. Moisil,
  • Spiridon Madalina cl. a VIII-a Col. G. Ibraileanu,
  • Bocanca Mihaela cl. VIII-a Liceul Pedagogic,
  • Manole Simona Elena cl. a IX-a Col. C. Negruzzi.

Elevii propusi benefeciaza de o bursa de 200 lei lunar pentru o perioada de 9 luni. Bursele primite din partea Fundatiei Comunitare, prin intermediul unui sponsor-mentor, contribuie la dezvoltarea psiho-personala a elevilor si inlaturarea stresului provocat de lipsa banilor pentru procurarea de rechizite scolare, carti recomandate de profesori, precum si participarea la diferite concursuri, sau deplasarea la domiciliu. Pentru cheltuielile efectuate elevii trebuie sa prezinte lunar Fundatiei Comunitare documente justificative din care sa reiasa ca banii nu au fost cheltuiti in alte scopuri.

In acest fel Fundatia Comunitara vine in sprijinul unor elevi pentru care Asociatia Pro Ruralis Iasi plateste lunar cazarea si masa.