Noutati

25 septembrie 2014 Directorul Asociatiei Pro Ruralis Iasi Victor Geangalau s-a intalnit si in acest an cu cei 90 de elevi din cadrul proiectului

Ca de obicei, la fiecare inceput de an scolar, directorul Asociatiei Pro Ruralis Iasi Victor Geangalau s-a intalnit si in acest an cu cei 90 de elevi din cadrul proiectului Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din medii defavorizate.
Intalnirile au avut loc la caminele urmatoarelor Colegii si Licee: Costache Negruzzi, Octav Bancila, Mihai Eminescu, Gheorghe Asachi, Grigore Moisil, Teologic Ortodox, si Vasile Lupu. Cu aceasta ocazie li s-au inmanat elevilor instructiuni (Conventie, Consimtamint, Angajament) si Contracte cu parintii pentru a fi semnate de catre elevi si parinti, referitoare la conditiile de mentinere a bursei, acordul de transfer de date catre sponsori si mass-media in vederea obtinerii de sponsorizari si completarea unei baze de date continand adrese, CNP-uri, numere de telefon etc.

Un continut special al acestor instructiuni mentioneaza faptul ca Asociatia Pro Ruralis Iasi nu poate fi raspunzatoare de accidentele survenite pe parcursul scolarizarii, indiferent de natura lor (de circulatie, intoxicatii, imbolnaviri, electrocutari etc) din vina elevului sau din alte cauze. Pentru securitatea elevilor raspund ei insisi, familiile, angajatii scolilor conform fisei postului si a legislatiei in vigoare.

La intalnirea cu 26 de elevi cazati la Col. Gh. Asachi a participat si Presedintele Laviniu Lacusta care a anuntat din partea USLIP Iasi o bursa si oferta de a contribui, in caz de situatii de stricta necesitate, la rezolvarea financiara a unor probleme ale elevilor. Tot cu aceasta ocazie domnia sa a discutat cu elevii de clasa a XII-a despre necesitatea perfectionarii permanente si alegerea unor facultati cu profesii de top in viitor pentru economia tarii.

Asociatia Pro Ruralis asigura cu ajutorul sponsorilor contracostul mesei si cazarii, alte bunuri sau servicii (cadouri, imbracaminte, incaltaminte, rechizite scolare, servicii medicale, ore de limbi straine, excursii sau tabere ), doar in limitele ofertelor sponsorilor. Asociatia urmareste evolutia scolara a elevilor pentru a informa sponsorii, popularizeaza proiectul cu ajutorul Ziarului de Iasi si a altor mijloace mass-media.

Elevilor claselor V-XI din anul scolar anterior li s-a cerut sa trimita prin fax de la Primarii la Ziarul de Iasi, pentru Asociatia Pro Ruralis, Anchetele Sociale cu veniturile parintilor, precum si o serie de date reactualizate fata de anul precedent.

Din constatarile facute si in acest nou an scolar elevii beneficiaza de conditii bune sau foarte bune de masa si cazare.