Noutati

27 august 2015 Selectarea elevilor in proiectul Asociatiei Pro Ruralis Iasi pentru anul scolar 2015-2016

Luni 7 septembrie 2015, ora 10 se va intruni Comisia de selectare a elevilor care vor fi cuprinsi in proiectul Asociatiei Pro Ruralis Iasi. Aceasta este formata din directorul asociatiei, doi inspectori scolari si trei psihopedagogi.

Selectarea va avea loc la Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Iasi, Bd. Socola, nr. 110 (in incinta Liceul Tehnologic “Petru Poni” Iaşi, parter).

Elevii de clasele V-VIII vor fi selectati pe baza unor teste care stabilesc Coeficientul de inteligenta (IQ minimum 120 pentru admitere). Elevii claselor IX-XII vor sustine un interviu. Pentru  cl. a IX-a este obligatorie media minimum 9 la examenul de admitere, iar pentru clasele X-XII media anului scolar precedent de peste 9 si 10 la purtare.

Mentionam ca, deoarece locurile sunt limitate, verificarea la selectie a Anchetelor Sociale si a mediilor corespunzatoare nu inseamna neaparat si primirea elevilor in proiect. In selectarea elevilor pana la ocuparea locurilor disponibile se vor lua in considerare elevii cu mediile generale cele mai mari, in ordine descrescatoare, la fel si pentru elevii verificati cu teste de inteligenta, tot in ordine descrescatoare a coeficientului de inteligenta.

La medii egale, sau coeficientul de inteligenta egal, vor fi acceptati elevii aflati in dificultate financiara si sociala mai mare.

Toti elevii claselor V-XII vor trimite prin Faxul Primariei de care apartin, pana pe 4 septembrie 2015, Anchetele Sociale si Cererile de primire in proiect la urmatorul numar de fax 0232/270415, asa cum au fost anuntat in scoli si de catre Inspectoratul Scolar.