Noutati

28 mai 2015 Mara Strungaru fosta eleva a Asociatiei Pro Ruralis Iasi, studenta in anul II la Facultatea de Fizica – UAIC si performantele ei

Mara este o performera de exceptie. Lista premiilor si diplomelor obtinute la diferite concursuri si olimpiade, incepand doar din anul 2012, te uimeste. In calitate de sefa de promotie a anului 2013 de la Col. C. Negruzzi, corolar al mediilor de 10 pe parcursul a 8 ani de invatamant preuniversitar, Mara continua seria succeselor si la Facultatea de Fizica a Universitatii Al. I.Cuza din Iasi. Voi reda pe scurt, retrospectiv, o parte dintre aceste rezultate.

Locul I la Concursul FameLab de Stiinta | British Council Romania, care este cel mai important concurs internaţional de comunicare a stiintei pentru public, in cadrul caruia este desemnat reprezentantul Romaniei la competitia FameLab International din Marea Britanie. Finala de la Bucuresti, cu cheltuielile suportate de British Council, s-a soldat pentru Mara cu trei premii: 500 Euro oferiti de Asociatia pentru Educatie si Stiinta Hermann Oberth, un Travel Scanner 100 oferit de Xerox si acoperirea tuturor cheltuielilor de catre British Council pentru a merge la competitia FameLab® International, cu o prezentare in limba engleza, din cadrul Festivalului de Stiinta de la Cheltenham, ce va avea loc in perioada 2-7 iunie 2015.

Mara Strungaru
Mara (mijloc, jos)
Premiul I la Concursul National Studentesc de Fizica “Dragomir Hurmuzescu” a IV-a editie, ce s-a desfasurat pe 28 martie 2015 la Universitatea din Craiova. La acest concurs au participat cei mai buni studenti din ciclul de licenta de la toate Facultatile de Fizica din Romania.Mara Strungaru

Bursa Sf. Dumitru, fondata in anul 2010 de catre prof.univ.dr. Dumitru Oprea, pentru a recompensa studentii exceptionali de la Facultatea de Fizica a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” Iasi, i-a fost acordata oficial cu ocazia manifestarilor dedicate Zilelor Universitatii la implinirea a 154 de ani de la fondare.

Reamintim alte cateva rezultate ale Marei din anii anteriori:

  • Premiul Procopiu a Concursului de Creativitate in Fizica si Tehnologii din 2013 la Sectiunea Lucrari Scrise la individual;
  • Premiul Procopiu cu echipa la Sectiunea Grupuri de Cooperare;
  • Premiul Galilei cu echipa la Sectiunea Tehnici de Laborator;
  • Premiul I la Concursul National Evaluare in Educatie, Sectiunea Fizica, Etapa a II-a;
  • Premiul I la Olimpiada Judeteana de Fizica in 2013;
  • Premiul II la Olimpiada Judeteana de Limba si Literatura Romana in 2013;
  • Medalia de Bronz la Olimpiada Nationala de Fizica din 2012;
  • Medalia de Argint la a doua editie a Concursului „Sergiu Radautanu” din Republica Moldova

Redam mai jos un extras din discursul Marei, ca sefa de promotie in anul 2013:

“Ne aflam intro vreme a instabilitatii si incertitudinii, pe o mare involburata, de aceea este bine sa folosim busola dupa care sa ne ghidam in viata. Pentru noi, aceasta busola ne-a fost oferita de profesorii nostri, de-a lungul timpului, care au reusit sa ridice obisnuitul la nivelul extraordinarului, constituind o lupta continua cu timpul, realizand performante sau greseli in zborul spre absolut, chiar cu riscul unor prabusiri dureroase”.

In acest an Mara isi continua excelenta cu medii de 10 si cu premii si diplome la diferite concursuri, ca un model calauzitor si pentru alti elevi ai asociatiei noastre. Ea este un alt exemplu de reusita a proiectului Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din medii defavorizate. Fara ajutorul sponsorilor Mara ar fi ramas o pasare maiastra, dar cu aripile frante.

Succes Mara pe mai departe!