Noutati

30 octombrie 2014 Necesitatea implicarii Consiliilor locale si a oamenilor de afaceri din comunele si satele judetului Iasi in sustinerea copiilor valorosi de la tara

De 14 ani Asociatia Pro Ruralis Iasi salveaza anual cu ajutorul sponsorilor elevi supradotati intelectual din mediul rural, dar nu poate satura nevoia de carte si a altor valori anonime dar sarace.

Fiecare copil salvat poate ajunge cu un minim ajutor un bun specialist in diferite domenii ale vietii sociale. Dimensiunea in timp a pierderii acestora este uriasa, cu consecinte dezastruoase la nivelul oricarei localitati satesti. Comparativ cu cei 90 de elevi carora asociatia isi poate permite sa le plateasca cheltuielile de scolarizare, circa alti 700 de elevi valorosi din judetul Iasi raman in afara aestei posibilitati de sustinere, ingrosand randul celor fara ocupatie de la nivelul satelor. Ei nu pot spera decat la o minune, ca fara nicio calificare, sa se salveze de la un trai precar in viitor. Regretabil este faptul ca, desi cei 1160 de elevi care au fost sustinuti din 2001 (mai multi sau mai putini ani scolari), cu sponsori din Iasi sau din alte localitati, provin din satele si comunele Judetului Iasi, niciun Consiliu Local de la Primariile din comune nu s-a implicat pana in acest an scolar in salvarea acestor tineri.

In prezent Consiliul Local al Primariei Miroslava ofera o bursa unui elev de clasa a IX-a, ceea ce reprezinta o premiera pentru Asociatia Pro Ruralis Iasi. De ce salvarea partiala a acestor potentiale valori trebuie sa revina doar Consiliului Judetean Iasi si Consiliului Local al Municipiului Iasi, prin bursele acordate pe parcursul anilor?

Asteptam ca si alte Consilii Locale impreuna cu oamenii de afaceri de la nivelul judetului sa se implice in salvarea elevilor valorosi din comune si sate!