Noutati

4 aprilie 2014 – Rezultate la Concursul National Studentesc de Fizica “Dragomir Hurmuzescu”, martie 2014

La a treia editie a Concursului National Studentesc de Fizica “Dragomir Hurmuzescu” din martie 2014, care a avut loc la Universitatea de Vest din Timisoara si la care au participat cei mai buni studenti din ciclul de licenta de la toate Facultatile de Fizica din Romania (Iasi, Bucuresti, Craiova, Cluj Napoca si Timisoara), studentele iesene au obtinut urmatoarele premii si mentiuni:

  • Ina Turcan (anul III) Premiul I,
  • Mara Strungaru (anul I) Premiul III,
  • Roxana Gaina (anul IV) Mentiune si
  • Daniela Tabrea (anul II) Mentiune.

Dintre aceste studente meritoase Mara Strungaru a fost sustinuta de catre Asociatia Pro Ruralis Iasi pe parcursul liceului.

Posesoare a unui numar insemnat de diplome si premii judetene si nationale, Mara putea studia cu brio la orice universitate de prestigiu din tarile lumii, insa ea a preferat universitatea din Iasi (de altfel ca si o fosta eleva a asociatiei noastre, Andreea Scoban, absolventa a Col. National Iasi si olimpica internationala, in prezent studenta la Facultatea de Inginerie Chimica in cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti).

Ca fosta eleva de media 10 pe parcursul a 8 ani de scoala si sefa de promotie a prestigiosului colegiu Costache Negruzzi, studenta Mara Strungaru continua seria notelor de 10 si la universitate. Rezultatele meritorii ale acestor studente se datoreaza si efortului depus de cadrele didactice universitare in pregatirea lor.

Pentru pastrarea prestigiului Facultatii de Fizica din Iasi le dorim succes tuturor!