Noutati

18 octombrie 2013 – Trei studente, foste eleve la Colegiul Costache Negruzzi in vizita la la sediul Asociatiei Pro Ruralis

O vizita surpriza

Joi 17 octombrie 2013 au venit la sediul Asociatiei Pro Ruralis Iasi trei studente, foste eleve la Colegiul Costache Negruzzi, sustinute de sponsori pe parcursul gimnaziului si liceului.

Ele fac parte dintre cei 68 de fosti elevi, care datorita sustinerii in proiectul Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din familii defavorizate au depasit perioada anonimatului, si-au facut sau isi fac un rost in viata pentru a deveni utili societatii.

Este vorba de Daniela Curca studenta la Facultatea de Drept in anul IV la Universitatea Al. I. Cuza, Maria Curca studenta in anul III la Facultatea de Filosofie, specializarea Comunicare si Relatii Publice si Cosmina Alecsa studenta in anul II la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor.

Dupa terminarea facultatii studentele doresc sa isi compleze studiile, astfel: Daniela incepand din toamna viitoare va da admitere la Institutul National al Magistraturii, masteratul sustinandu-l in Securitatea Informatica; Maria se va inscrie tot toamna viitoare la masterat in Teoria Comunicarii si Relatii Publice, iar Cosmina, la terminarea facultatii va sustine masteratul in Management.

La aceasta intalnire de suflet la care au participat Toni Hritac, Redactorul Sef al Ziarului de Iasi, initiator al proiectului si Victor Geangalau, Directorul Asociatiei Pro Ruralis s-au depanat amintiri din perioda scolaritatii, s-au adus la zi noutati si despre alti elevi din proiect, si-au impartasit impresii despre viata de student si au cerut sfaturi si indrumari pentru perspectivele devenirii lor.

Studentele, foste eleve (cu medii cuprinse intre 9,60 si 10 pe o perioada de 8 ani) au multumit sponsorilor, initiatorului proiectului si conducerii asociatiei pentru sansa si increderea ce le-au fost acordate.