Noutati

1 septembrie 2016 Selectarea elevilor in proiectul Asociatiei Pro Ruralis Iasi pentru anul scolar 2016-2017

Miercuri 7 septembrie 2016, ora 10 se va intruni Comisia de selectare a elevilor care vor fi cuprinsi in Proiectul Asociatiei Pro Ruralis Iasi. Aceasta este formata din directorul Asociatiei ca presedinte, un vicepresedinte, un inspector scolar si trei psihopedagogi.

Selectarea va avea loc la Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Iasi, Bd. Socola, nr. 110 (in incinta Liceul Tehnologic “Petru Poni” Iaşi, parter).

Elevii de clasele V-VIII vor fi selectati pe baza unor teste care stabilesc Coeficientul de Inteligenta (IQ minimum 120 pentru admitere). Elevii claselor IX-XII vor sustine un interviu in legatura cu scopul urmarit in viata si conditiile materiale ale familiei, in functie de datele din Ancheta Sociala. Pentru cl. a IX-a este obligatorie media minimum 9 la examenul de admitere, iar pentru clasele X-XII media anului scolar precedent de peste 9 si 10 la purtare.

Mentionam ca, deoarece locurile sunt limitate, verificarea la selectie a Anchetelor Sociale si a mediilor corspunzatoare nu inseamna neaparat si primirea elevilor in proiect. In selectarea elevilor, pana la ocuparea locurilor disponibile, se vor lua in considerare cei cu mediile generale cele mai mari in ordine descrescatoare, acelasi mod fiind valabil si pentru pentru copiii verificati cu teste de inteligenta. La medii egale, sau coeficientul de inteligenta egal, vor fi acceptati elevii aflati in dificultate financiara si sociala mai mare.

Elevii claselor V-XII care continua sa se inscrie pentru selectare vor trimite prin Faxul Primariei de care apartin, pana pe 5 septembrie 2016 inclusiv, Anchetele Sociale si Cererile de primire in proiect la urmatorul numar de fax a Ziarului de Iasi 0232/270415 sau al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi 0232/267705. Pe Internet se primesc Cererile si Anchetele sociale la adresele gabi_raus@yahoo.com si dorina.hotoleanu@yahoo.com.