Media

13.05.2008 Al zecelea elev din proiectul Pro Ruralis a primit calculator de la Vosganian

Al zecelea elev din proiectul “Pro Ruralis” a primit calculator de la Vosganian

Ministrul de Finante, senatorul liberal de Iasi Varujan Vosganian, a premiat simbata un alt elev deosebit din cadrul Proiectului Pro Ruralis.

Alexandra Costin, eleva in clasa a XI-a la Colegiul “Mihai Eminescu”, este a zecea eleva premiata de senator cu un calculator performant ca urmare a rezultatelor exceptionale pe care le are. Alexandra este din comuna Schitu Duca si face parte din proiect din clasa a cincea.

Tot rezultatele ei deosebite au dus-o pina in America pe vremea cind era in clasa a sasea. Rectorul de atunci al Universitatii “Al.I. Cuza”, Dumitru Oprea, a promis ca va lua cu el copilul care va obtine media cea mai mare din proiect. Iar Alexandra a avut 10 pe linie.

“Toti elevii care primesc calculatoare din partea domnului senator Vosganian au medii apropiate de 10 pe linie, sau chiar media maxima. Pina acum au mai primit calculatoare elevii Andreea Scoban, Marius Scutarasu, Cosmin Tanase, Daniela Curca, Bogdan Bratanovici, Bianca Bolocan, Oana Galben, Codrut Diaconu si Anca Parau”, a precizat Victor Geangalau, directorul Asociatiei “Proruralis”.

In proiectul “Burse pentru elevii din mediul rural”, initiat in 2001 de “Ziarul de Iasi” in colaborare cu ISJ si gestionat de Asociatia “Proruralis”, sint cuprinsi 83 de elevi inteligenti de la tara, cu posibilitati reduse de a studia la oras.

(13.05.2008, Ioana POPA)