Proiectul derulat: Burse pentru elevi din mediul rural cu un coeficient de inteligență superior, provenind din familii defavorizate.
Aflat în al cinsprezecelea an de derulare, susține material, la licee de elită din Iași, minimum 80 de copii cu vârste între 11 și 19 ani.
O parte dintre sutele de mii de copii care populează satele moldovenești din România sunt altfel alcătuiți, având o inteligență nativă de excepție.Ei te privesc cu ochi mari, pătrunzători, cântărindu-te pe tine și cântărindu-și sansele. Sclipesc ca diamantele în noroi pe lângă un tată banal, recalcitrant și alcoolic sau agățati de fusta unei mame indiferente și murdare; alteori, stau cuminți și flămânzi lângă o bunică, amintindu-și cu greu figura mamei care i-a parasit și care nu le mai spală și nu le mai cârpește singura rochiță sau singurul pantalonaș de îmbrăcat.
Există și familii normale, care-și iubesc copiii ca pe ochii lor din cap, dar nu au niciun mijloc sigur de câștig, decât prin munca ocazională la nivelul satului.
Îi privesc serios, ca pe niște oameni mari, cu dorința fermă să le redau zâmbetul și încrederea în viitorul lor. Mă întreb fugar, care dintre ei va fi urmașul lui Eliade, Coandă, Brâncuși, Eminescu, Cioran sau Enescu? Ochii lor îmi redau puterea noilor încercări de a sparge indiferența unora, care uită că există copii cu o astfel de inteligență, dar și cu o astfel de saracie. Ce vină au ei?
Oare știm să prețuim valorile?