Consiliul Director al Asociatiei Pro Ruralis Iasi format din reprezentantii institutiilor: Prefectura judetului Iasi, Consiliului Judetean, Primaria Municipiului Iasi, Inspectoratului scolar Judetean, Org. World Vision Filiala Iasi, Ziarului de Iasi si al Asociatiei Pro Ruralis s-au intrunit joi 19 iulie 2012 in cadrul Primariei Iasi in vederea analizarii derularii activitatii proiectului “Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din medii defavorizate” (proiect la inceputul celui de al doisprezecelea an).
In cadrul sedintei, printre alte probleme, s-a prezentat Raportul de Activitate pe anul scolar precedent, Lista sponsorilor pentru anul scolar 2012-2013, Situatia scolara a elevilor ,Lista actualilor studenti sau absolventi de facultate, pe ani scolari, Aprobarea cheltuielilor conform notelor si actelor contabile si Raportul de gestiune pentru perioada 01.01.2011-31.12.2011.
Printre hotararile luate enumeram: scolarizarea pentru anul scolar 2012-2013 a unui numar maxim de 90 de elevi de clasele V-XII, selectarea pe baza de test de inteligenta a elevilor pentru clasele V-VIII si a Anchetelor Sociale, iar pentru clasele IX-XII pe baza mediilor de admitere, sau a mediei din anul scolar precedent reiesita din dosare si de asemeni a Anchetelor Sociale.
Data, locul si ora desfasurarii selectarii elevilor de clasele V-VIII se vor comunica in Ziarul de Iasi, dupa 20 august 2012. Pana la acea data, Anchetele Sociale si adeverintele de justificare a notelor de peste 9 pentru elevii de liceu se pot trimite la Ziarul de Iasi la numarul de Fax 0232270415 cu specificatia „Pentru Asociatia Pro Ruralis Iasi” sau prin plic la adresa: Destinatar Ziarul de Iasi (Pentru Asociatia Pro Ruralis), Str. Smardan nr. 5 Iasi.
Mentionam ca prezentarea la testare, trimiterea Anchetelor Sociale si a mediilor nu inseamna neaparat primirea elevilor in proiect, deoarece locurile sunt limitate din cauza problemelor financiare. In plus, se vor alege elevii cu cele mai bune rezultate la invatatura si cu cu cel mai mare punctaj (IQ de peste 120) de catre Comisia de selectare.