Stimati sponsori,

Proiectul “Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din medii defavorizate” initiat de Ziarul de Iasi in parteneriat cu Inspectoratul Scolar si manageriat de Asociatia Pro Ruralis se afla in al 12-lea an de functionare. In aceasta perioada au fost scolarizati pe ani scolari un numar de: 34 elevi (2001/2002), 64 elevi (2002/2003), 70 elevi (2003/2004), 77 elevi (2004/2005), 80 elevi (2005/2006), 83 elevi (2006/2007), 84 elevi (2007/2008), 100 elevi (2008/2009), 100 elevi (2009/2010), 100 elevi (2010/2011) si 100 elevi in 2011/2012.

Dintre acestia, 4 generatii totalizand 47 absolventi (2 in 2008, 16 in 2009, 11 in 2010, 18 in 2011) si 2 in 2012 (in acest an scolar am avut doar 2 eleve de clasa a XII-a car se vor inscrie la facultate dupa Bac ) sunt studenti in universitatile iesene din tara sau strainatate. Printre ei exista fosti copii de mare valoare cum sunt sefa de promotie de la Col. M. Eminescu in 2011, Diana Gavril, care termina anul I la o Universitate din Danemarca; Scoban Andreea de la Col. National, multipla campioana nationala si internationala la chimie, termina deasemenea tot anul I la Inginerie chimica la Politehnica in Bucuresti, Citea Eliza cu un premiu international oferit in America, studenta la Regie Cluj la finele anului I, Alexandra Costin, absolventa a Facultatii de Jurnalism si multi altii studenti sau absolventi de la diferite facultati din Bucuresti, Iasi, Pitesti etc.

Trebuie sa mentionam ca, in conformitate cu prevederile statutare ale Asociatiei, in proiect au fost admisi numai elevi cu IQ peste 120 in clasele gimnaziale si cu medii de admitere in liceu sau pe parcursul anilor scolari de minimum 9, ultima conditie mentinandu-se si pentru pastrarea elevilor in proiect. Aceste exigente au condus la obtinerea unor rezultate de exceptie ale elevilor, atat in privinta mediilor pe ani scolari, cat si in diferite confruntari-olimpiade nationale si internationale, concursuri judetene, zonale sau nationale, intreceri interscolare, festivaluri artistice, activitati culturale si multe altele, rezultate prezentate in momentul obtinerii lor la rubrica Burse pentru copiii de la sate a spatiului publicitar al proiectului din Ziarul de Iasi. Realizarile infaptuite au contribuit la viabilitatea proiectului, care se bucura de o deosebita apreciere in plan local si national (dovada numeroase premii si diplome luate la diferite Gale organizate in Bucuresti si Iasi cum ar fi Gala societatii Civile cu trei premii in doi ani consecutive, Gala Inimi de romani, Gala Oameni pentru Oameni, Gala Excelentei), ca model national pentru clase de elita din mediul rural selectate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si tot ca model in diferite judete (Cluj, Suceava, Galati, Iasi, Cluburile Rotary etc. ).

Toate acestea au fost posibile gratie implicarii responsabile si sustinute a numerosi factori-membrii fondatori (Prefectura, Consiliu Judetean, Primarie, Inspectoratul Scolar, Org. World Vision, Antibiotice, Iulius Mall, Moldomobila, Ziarul de Iasi, Asociatia Pro Ruralis), partidele politice, liceele si colegiile, mass-media si in deosebi Sponsorii care au donat de-alungul anilor importante sume de bani, bunuri si servicii pentru a asigura elevilor din proiect conditii optime de studiu si viata. Tuturor acestora, Consilul Director al Asociatiei Pro Ruralis Iasi le multumeste pentru inaltul spirit civic si umanitar, pentru generozitatea si consecventa cu care au sustinut speranta atator tinere vlastare de a invata sa devina oameni onesti si utili societatii, urandu-le totodata succes in propria activitate!

Proiectul Ziarului de Iasi in colaborare cu Ispectoratul Scolar si Asociatia Pro Ruralis sunt entitati inseparabile si reprezinta de 10 ani o importanta reusita a comunitatii locale si nu numai.

Prof. Victor Geangalau, Director executiv

 

Nota: Scrisorile urmatoare au ramas sub forma sub care au fost trimise de catre elevi.

 

De cele mai multe ori, ma inspir din vorbele spuse de marii oameni care si-au atins telul in viata inaintea mea si de la care simt ca am ce invata. De aceea doresc sa va multumesc, voua sponsorilor, care nu doar m-ati ajutat oferindu-mi un suport material, ci mai mult de atat, va multumesc pentru sfaturile pe care mi le-ati dat si care cu siguranta imi vor fi de mare ajutor in drumul meu spre cautarea succesului. Asa cum spunea cu ardoare Oprah Winfrey, o femeie puternica si inteligenta, iubita in toata lumea, “Pentru fiecare dintre noi, care reuseste, exista cineva care ne-a aratat calea”. Aceste cuvinte graiesc adevarul absolut. Pentru mine, ca sa ajung unde sunt astazi, i-am avut in spatele meu pe parintii mei care m-au sprijinit mereu, iar in fata mea niste oameni deosebiti, cum ar fi prof. Traian Cohal si prof. Victor Geangalau si, care m-au ajutat sa merg inainte si in linie dreapta pe drumul pe care imi doresc sa pasesc in viata, m-au ajutat cel mai mult prin sfaturile dumnealor pe care le pretuiesc mai mult decat bursa pe care mi-au oferit-o. Nu trebuie sa dispretuim lucrurile mici, pe care noi le consideram banale: un cuvant are mai multa putere decat banul, un sfat si o vorba inteleapta fac mai mult decat o avere, sau niste cuvinte spuse fara rost.

La debutul anului scolar care tocmai s-a incheiat, am format o echipa impreuna cu dumneavoastra sponsorii si cu directorul Asociatiei Pro Ruralis, care a reprezentat un prim pas, inceputul. De-a lungul anului am ramas impreuna, acesta reprezentand progresul. Faptul ca m-ati sustinut timp de un an si sper si pentru anul viitor, pentru mine reprezinta succesul. Nimic nu se construieste pe piatra, totul se construieste pe nisip, insa dumneavoastra, pentru mine ati reusit sa transformati acel nisip fragil in piatra.

Va multumesc din nou ca ati fost alaturi de mine si m-ati ajutat sa ajung pana aici. Sper ca Fundatia Pro Ruralis sa ajute cat mai multi copii din mediul rural, asemeni mie, copii care merita, dar care nu au posibilitati materiale pentru a invata la un liceu bun. De asemenea tin sa il felicit pe dl Profesor Victor Geangalau pentru inima lui mare, si pentru faptul ca tine la noi toti cei din proiect si ne ajuta de fiecare data cand avem nevoie. Prin intermediul acestei scrisori doresc sa multumesc grupului de sponsori “Traian Cohal” si Fundatiei Pro Ruralis pentru sprijinul acordat si pentru bursa de studiu pe care mi-au oferit-o. Va multumesc ca m-ati ajutat sa imi pastrez visele si sa merg mai departe, pentru a le transforma in realitate.

Cu respectul cuvenit,

Maria-Catalina Vasilachi, eleva la

Colegiul “Costache Negruzzi” Iasi in clasa a XII-a

“Multumirile nu salasluiesc in aur, insa aurul in multumiri, da” – Lope de Vega.

Ma gandesc deseori la lumea ce ma inconjoara, la faptul ca unele persoane sunt atat de egoiste si nu stiu sa imparta ceea ce au cu cel de langa ei, persoane care au rostit un “multumesc” nu de foarte multe ori in viata lor.

Atunci inima mi se strange. Un seaman de-al meu a impartit cu mine si cu foarte multi altii ceea ce el a castigat cu truda si perseverenta, acest lucru ma face sa strig din toate baierele sufletului meu “MULTUMESC”!

Scrisoare de multumire din partea elevei

Ionita Daniela din Cl. a X-a Col. Nat. „M. Eminescu”

 

Tudor Arghezi adevarat spunea: “De la intentie la realizare e de parcurs obstacolul imens al posibilitatii.” -posibilitatea de care avem nevoie fiecare, pentru a ne indeplini o parte din aspiratii. Cu totii avem idei, intentii si dorinte…dar care pentru multi sunt doar vise…vise care nu devin realitate…pur si simplu din cauza imposibilitatii. Pana ce…un domn cumsecade, Domnul Profesor Victor Geangalau a avut sclipirea de moment care urma a face fericita viata multor copii, familii…aceea de a infiinta Asociatia Pro Ruralis, menita sa ajute pe mine, pe voi…pe cei care au o situatie financiara precara, si in ciuda ei, sa ne continuam studiile, sa demonstram ca suntem capabili sa devenim cineva….sa ne indeplinim visul.

Ma numesc Babanu Stefana, sunt eleva la Colegiul National “Mihai Eminescu” si va scriu cu intentia de a va multumi pentru sansa pe care mi-ati acordat-o atat mie, cat si familiei mele in vara 2011, aceea de a-mi continua studiile la liceul ales de mine.Traim cu totii intr-o lume in care banii fac legea, evident…stapani peste probabila putinta de a ne forma un viitor profitabil…ne-ar fi de folos in realizarea lui…doar daca ii avem. Va multumesc din suflet atat dumneavostra, cat si sponsorilor si conducerii Ziarului de Iasi….oameni speciali, cu suflet generos, pentru sprijinul acordat…. Ati realizat un lucru minunat, infiintand Asociatia Pro Ruralis…cea care astazi, gazduieste multi copii dornici sa se afirme, sa-si valorifice cunostintele, dar care nu au aceasta posibilitate. In incheierea micului meu gand de multumire, marturisit cu ajutorul catorva cuvinte de o clara incarcatura emotionala, aduc o ultima apreciere tuturor celor care m-au ajutat si ma sprijina in continuarea studiilor. La randul meu nu as putea decat sa ma rog ca Fundatia sa fie multi ani de acum inainte aceeasi gazda primitoare, unde acelasi domn cumsecade va deveni un al doilea “tata”, “adoptand” alti copii care vor sa invete, dar nu pot, pentru ca nu au posibilitati.

Va multumesc din suflet!

Cu deosebita consideratie, Stefana Babanu clasa a XII-a

 

Ma aflu in proiectul Asociatiei Pro Ruralis Iasi de 2 ani si vreau sa va multumesc pentru sprijinul acordat! Asociata Pro Ruralis crede in noi si ne da o sansa la un viitor mai bun si pentru asta noi vom fi etern recunoscatori.

Pe langa plata lunara a caminului si a mesei, am reusit sa beneficiez si de sfaturile pretioase ale directorului asociatiei si de prietenia colegilor din proiect. Vreau sa le multumesc sponsorilor care ne-au ajutat atat de mult.

Cu mult respect, Al Owe Mona cl. a XI-a

A mai trecut un an de cand pot spune ca am fost cuprinsa in Asociatia Pro Ruralis. O echipa mare in care mi-am gasit de atatea ori sprijinul si puterea de a merge mai departe. Trebuie sa recunosc ca primul an de liceu a fost greu. Dar dupa ce am tras linie, am realizat ca a fost unul din cei mai productivi ani ai mei. Desi ma simt atat de obosita, nu regret nimic deoarece stiu ca recompensa din ultima zi de scoala, cea in care voi primi toate diplomele din acest an , va fi imensa. Am inceput aceasta scrisoare deaorece vreau sa va multumesc pentru rolul pe care l-ati jucat in acest an pentru mine. Stiu ca daca ar fi trebuit sa suport toate cheltuielile pe care le-ati avut pe durata anului scoala, cu siguranta ar fi trebuit sa renunt la unele cursuri pe care am avut ocazia sa le fac datorita ajutorului vostru. De aceea cred ca ati avut un rol vital in dezvoltarea drumului meu, iar multumirile pe care vi le ofer sunt sincere si pline de recunostinta. La finalul acestei scrisori mai mult sau mai putin formala, as dori sa va mai prezint inca odata caldurasele mele multumiri. Sper sa puteti continua acest proiect inca multi ani de acum inainte si sa ajutati in continuare tinerii care au nevoie de dumneavoastra.

Cu stima, Adina Iftime cl. a X-a

 

Ne adresam dumneavoastra, numindu-va “stimati sponsori”, nu doar asa pentru ca acesta este un cliseu clasic de introducere a unei scrisori, ci pentru ca meritati cu adevarat toata stima noastra pentru eforturile pe care le-ati depus si in acest an scolar pentru a sustine devenirea noastra. Va marturisim cu sinceritate ca fara acest ajutor nu am fi reusit sa ne continuam studiile. Va dorim multa sanatate, si ajutor de la Dumnezeu in tot ceea ce intreprindeti.

Cu deosebita recunostinta si respect,

fratii Raluca si Cosmin Rusu, clasele a XI-a si a XII-a

 

Ma numesc Dim Gabriela si sunt actuala absolventa a Colegiului “Mihai Eminescu” Iasi. Nu pot sa inchei acest an scolar fara sa aduc toate salutarile si multumirile mele si ale parintilor mei Asociatiei “Pro Ruralis”, dar si tuturor sponsorilor implicati in sustinerea acestui proiect.

Multumesc din tot sufletul tuturor persoanelor care au cotribuit intr-un mod sau altul in a-mi a asigura atat hrana cat si cazarea in internatul liceului, in ultimii doi ani de studiu.

Chiar daca l-am cunoscut personal doar pe domnul Victor Geangalau, o persoana deosebita, caruia ii sunt profund recunoscatoare pentru faptul ca m-a acceptat in proiect, stiu ca in apatele acestei asociatii se afla numerosi oameni, cu acelasi suflet generos,care fac eforturi cosiderabile pentru a ajuta pe cat mai multi copii cu o situatie financiara precara. Vreau sa mentionez ca ajutorul acordat prin cadrul acestei fundatii mi-a dat posibilitatea de a cotinua sa studiez la acest colegiu, fapt ce parea imposibil de realizat in coditiile in care parintii mei nu isi mai permiteu sa ma sustina din punct de vedere financiar, avand in vedere suma destul de mare ce trebuia platita in fiecare luna, nu numai la camin. Afland de la o colega de existenta acestei asociatii m-am gandit ca poate fi o sansa ca viata mea sa se schimbe si intradevar asa a fost. Contactandu-l pe Domnul Geangalau la finalul clasei a 10-a, i-am spus situatia in care ma aflam. Mi-a vorbit cu multa bunavointa si intelegere si toata vara am asteptat cu nerabdare aprobarea in acest proiect. A fost o mare surpriza pentru mine sa aflu ca am fost acceptata si ca n-o sa mai trebuiasca sa ma gandesc in fiecare luna daca parintii mei au cu ce sa mai plateasca.

Tuturor vreau sa le multumesc, de zeci de ori multumesc, pentru tot sprijinul si toata atentia acordata. Fie ca bunul Dumnezeu sa va rasplateasca inmiit efortul, munca si tot sacrificiul depus in tot ceea ce faceti. In numele meu si al parintilor mei va doresc multa sanatate si toate urarile de bine.

Cu mult respect si recunostiinta,

Gabriela

 

Cand trebuie sa multumesti unor persoane pentru increderea si sprijinul acordat pe parcursul unei bucati de drum din existenta ta….ai impresia ca nu vei spune destul, sau ca discursul va fi plin de efuziuni lirice…dar lipsit de substanta. Si totusi, recunostinta e umana iar masinariile si toata dinamica tehnologica n-o vor inlocui nicicand. Asadar, aflata in pragul examenului de sfarsit de liceu, inclin capul, impreunez mainile si nu uit sa multumesc celor care au facut posibil studiul meu in Iasi. Fara acesti sponsori, fara ideea acestui program si fara spiritele care i-au orientat seriozitatea si succesul nu as fi reusit sa ma desavarsesc ca adolescent si tanar pregatit pentru facultate…pentru ca…din pacate este o certitidine ca as fi facut liceul in Pascani, unde desi as fi invatat la fel de mult ca aici…n-as fi avut atatea posibilitati de individualizare. In Iasi am descoperit ca, dincolo de fetita careia toti ii ziceau “mutulica” in generala este….uimitor! un spirit de actrita. Aici am cunoscut oameni extrem de bine pregatiti care m-au inspirat continuu sa muncesc, sa iubesc si sa visez intr-o lume mai buna, definita chiar de mine.Toti ati avut incredere in mine si sper sa va pot multumi indeajuns vreodata. Desi mama a facut, face si ar fi facut toate eforturile ca eu sa invat unde merit…n-ar fi reusit fara ajutorul sponsorilor Pro Ruralis, a celor de la “Ziarul de Iasi” si a domnului cu par carunt in fata caruia am plans si ras atata – domnul Victor Geangalau -….Multumesc Pro Ruralis ca ati fost Pro unei parti a comunitatii care mai are de strabatut pana sa devina autonoma. Viata lunga acestui program si multa putere de munca celor care il fac posibil in fiecare an…Multumesc!

Citea Petronela-Elisa

 

“Foarte rar suntem multumiti de noi insine, cu atat mai mangaietor momentul cand izbutim a satisface pe altii.” (Johann Wolfgang von Goethe). Aflandu-ma la finalul vietii de elev, privesc in trecut la momentul cand m-am desprins cu greutate de locurile natale de la tara, de familie si am primit cu bucurie sansa de a urma o scoala de elita. A fost o schimbare radicala din viata mea, insa una benefica intrucat am avut parte atat de o formare intelectuala, cat si de o dezvoltare personala, de maturizare. Astfel ma declar multumita de mine insami, de realzarile obtinute pe parcursul celor opt ani alaturi de Pro Ruralis si sper ca am ajuns la masura asteptarilor dumneavoastra. Ajutorul acordat de-a lungul anilor este imens in comparatie cu simplitatea unui “multumesc” pe care intentionez sa il adresez, insa acesta este rostit cu toata firea si sper sa nu isi piarda din intensitate cand ajunge la inimile dumneavoastra. Va multumesc!

Alecsa Cosmina, absolventa Col. C. Negruzzi

 

Se spune ca puterea interioara si moralul omululi il fac pe acesta sa ajunga unde nici mintea lui nu gandea vreodata ca va ajunge. Fortele acestuia pot fi infinite iar in fata unei motivatii imperative toate bariele se retrag iar realizarea scopului este inevitabila. Astfel muntii au fost escaladati, scrieri meorabile au fost scrise, lumea a fost exploatata, inventiile au fost decoperite,constucrii uluitoare au luat nastere. Este adevart ca mintea fiinite umane poate depasi granite, calitatile unui om pot fi dintre cele mai alese, iar scopul sau poate face drumul mai usor, insa nenumarate sunt impedimentele si barierele ce-i stau in cale. Pentru multi copii inteligenti, care au fost si care sunt astazi membri ai proiectului Pro Ruralis, cel mai mare obstacol in dezvoltarea intelectuala si valorificarea cunostintelor, a fost situatia financiara precara. Singurul dezavantaj major, banii, puteau pune capat unui viitor promitator. Astfel, la finele celor 4 ani de studiu si participare in Pro Ruralis, constat cu recunoastere ca ceea ce am realizat pana acum tine , nemijocit, de bunatatea celor care au avut incredere in mine si m-au ajutat. Departe de problema existentei zilnice, mi-am alintat intelectul: am avut posibilitatea de a ma inrola in tot felul de proiecte, am urmat cursuri extrascolare, am participat la diferite concursuri, respectand, totodata cerintele si regimul scolii. A fost un drum cu succes la capatul caruia cuvintele de multumire poate nu sunt destule, recunostinta mea, insa, pentru intreg ajutorul acordat e nemarginita si sincera. Le multumesc sponsorilor pentru increderea si ajutor financiar, iar proiecului Pro Ruralis pentru efortul depus in faurirea unui nou inceput pentru niste copii care spera si muncesc pentru un viitor mai bun. Startul a fost dat, decolarea nostra a avut succes, iar zborul se anunta a fi unul placut si fara turbulente, daca nu schimbam directia.

Va multumesc din suflet!

Cu tot respectul, Gavril Diana,

absolventa Col. Nat. „M. Eminescu” si sefa de promotie

 

Domnilor sponsori, La finalul clasei a 12-a doresc sa va multumesc pentru tot sprijinul acordat, pentru sansa pe care mi-ati oferit-o pentru a-mi continua studiile, pentru munca pe care ati depus-o pentru a-mi putea realiza in viitor o cariera frumoasa. De asemenea imi doresc ca in continuare sa aveti putere de munca pentru a ajuta si alti copii care nu au posibilitatea de a studia. Va sunt recunoscatoare pentru tot ce ati facut pentru mine si va urez succes in tot ceea ce veti realiza.

Cu stima si respect,

Sticea Elena-Ramona

 

Domnilor sponsori,

Buna seara!

Aceasta este scrisoare de multumire pentru domnii sponsori.

O seara placuta!

Vreau sa va multumesc deoarece cu ajutorul dumneavoastra am mentinut vie speranta in toti acesti patru ani. M-ati ajutat foarte mult si acum pot spune ca idealurile mele sunt mai usor de indeplinit. A fost un ajutor nepretuit pentru ca am putut sa ma dedic in totalitate invatatului si pasiunilor mele (limbile straine), fara a ma preocupa de platirea lunara a caminului. Va sunt recunoscatoare pentru increderea pe care mi-ati acordat-o si sunt convinsa ca dumneavoastra ati pus temelia viitorului meu. Un gand frumos si un cuvant de multumire si pentru domnul Direcor Victor Geangalau care a fost un adevarat sprijin si un punct de legatura dintre mine si dumneavoastra.

Pichiu Alina, absolventa – Lic. de Informatica

 

Stimati Domni si Doamne,

Ma numesc Tanase Cosmin – Gabriel, sunt absolvent al Colegiului National Iasi si doresc sa va multumesc pentru generozitatea si sprijinul acordat in toti acesti ani in care mi-ati fost alaturi si mi-ati oferit ocazia de a urma cursurile unui liceu de prestigiu. Imi amintesc cu entuziasm si bucurie de momentul in care am aflat ca voi avea oportunitatea de a-mi continua studiile cu sustinerea dumneavoastra, dar si de faptul ca am constientizat necesitatea unei mobilizari pentru obtinerea unor rezultate pe masura. Aceste rezultate imi ofera acum posibilitatea de a urma cursurile unei facultati, iar suportul dumneavoastra ma determina sa ma gandesc la modul in care, la randul meu, as putea urma acest exemplu pentru a sprijini evolutia altor copii.

Cu respect, Tanase Cosmin – Gabriel

Stimati sponsori,

Ma consider foarte norocoasa pentru ca am fost selectata in cadrul acestui program, fiindca mi-a oferit noi perspective asupra vietii, asupra scolii si a oamenilor in general. Va multumesc din suflet pentru ca mi-ati oferit sansa in acest an, sa studiez in cadrul Colegiului National Costache Negruzzi, Iasi, asa cum mi-am dorit dupa terminarea ciclului gimnazial. Ajutorul dumneavoastra m-a sustinut in urmarea visului meu, mi-a oferit oportunitatea de a intalni oameni deosebiti, de a ma forma in cadrul unei institutii educationale cu profesori extraordinari, fundamentata pe studiu, seriozitate si profesionalism. Acest aspect este foarte important pentru mine, deoarece ma va ajuta mai departe in formarea mea ca persoana si in cariera. Va sunt recunoscatoare, pentru ca fara interventia dumneavoastra nu ar fi fost posibil acest lucru. Sper sa ma ridic la inaltimea asteptarilor dumneavoastra si sa va demonstrez ca ceea ce faceti, ajuta cu adevarat. Va multumesc din nou in numele meu si al familiei mele.

Cu recunostinta si consideratie,

Stan Iustina, eleva in clasa a IX-a E,

la Colegiul National Costache Negruzzi, Iasi

 

Stimate Domn,

Acum, la finele unei perioade considerata esentiala pentru formarea caracterului unei persone, arunc o privire retrospectiva asupra anilor de liceu si imi aduc aminte de inceputuri. O multitudine de copii cu ochii mari, in a caror lumina sclipeste vie inteligenta si setea de cunoastere…Printre acei copii ma aflu si eu, fiinta plapanda si totusi ambitioasa, dornica sa realizeze ceva mare, ceva de care sa isi aminteasca toti, sau care sa ajute omenirea; vise de copil. Totusi, cum de foarte multe ori se intampla, viata nu ofera sanse egale tuturor, iar noi copiii nu avem posibilitatea de a alege unde sa ne nastem. Nu avem posibilitatea ca in lumea tainica dinainte de viata aceasta efemera de pe Pamant sa ne alegem parintii care sa ne ofere tot sprijnul de care avem nevoie pentru a ne putea indeplini visele, visele noastre marete care ne dau putere si ne tin deasupra necazurilor, care ne fac sa rostim:”Candva voi fi mare!” Poate ca acestea sunt cele mai triste aspecte ale vietii zilelor noastre. Sa vezi vise de copil, sclipiri de inteligenta innecate intr-un trai mizer, sufocate in mod prematur, fara o sansa minima de reusita. Exista cu toate acestea, un Dumnezeu care are grija ca lucrurile sa nu fie total contrabalansate si sa faca putina dreptate. Ma refer aici la existenta fundatiei Pro Ruralis cu ajutorul careia am reusit sa ma bucur de cei mai frumosi ani de liceu, sa beneficiez de calitatea invatamantului din mediul urban, dar mai ales, mi-a oferit sansa de a fi mandra ca am fost racovitista. Prin intermediul acestei mici scrisori doresc sa multumesc tuturor sponsorilor care au contribuit la evolutia unui vis de copil si care au reusit sa toarne temelia unui viitor medic. Sufletul meu, inca copil, ii va purta intotdeauna in amintire si le voi fi vesnic recunoscatoare pentru posibilitatea acordata.

Cu stima,

Chihaia Cristina,

 absolventa a Colegiului National Emil Racovita Iasi

 

Stimate Domnule Geangalau,

Va multumesc pentru oportunitatea pe care mi-ati oferit-o de a ma afla in proiectul “Pro Ruralis” timp de 8 ani.Datorita dumneavoastra am reusit sa-mi continuii studiile dealungul acestor ani in care am intalnit obstacole, dar si momente frumoase. Permiteti-mi prin urmare, pe acesta cale, sa va multumesc dumneavoastra si tuturor sponsorilor pentru suportul continuu pe care mi l-ati acordat pe parcursul acestor ani si sa imi exprim speranta ca vom avea ocazia sa colaboram in viitor.

Cu stima, Fetcu Oana,

clasa a 12-a, absolventa a Liceului Teoretic “Miron Costin”

 

Stimate domn,

“Nu exista inaltimi de neatins, ci doar aripi prea scurte!” Acum la finele celor 4 ani de liceu si inclusiv a 3 ani de sustinere materiala in cadrul fundatiei Pro Ruralis, privesc oarecum nostalgica in urma, dar totodata entuziasta deoarce am reusit sa beneficiez de un program extraordinar, de o sansa enorma care m-a ajutat sa am acces la un nivel inalt de studiu. Imi amintesc prima zi in care am facut cunostinta cu dumneavoastra…eram atat de bulversata, nu stiam incotro trebuie sa ma indrept, unde voi fi cazata, ce ar trebui sa fac. Insa ati reusit sa-mi transmiteti acea incredere de care aveam nevoie: “Nu-ti face griji, de acum totul va fi bine”. Aceste cuvinte imi vor rasuna in interiorul meu toata viata. Cu ajutorul acestei burse am avut acces la acele “aripi” de care aveam nevoie la inceput de drum, de altfel foarte important, care-si pune amprenta pentru toata viata. Fiecare copil din proiectul Pro Ruralis este unic prin felul lui de-a fi…cu toate ca, poate a avut nenorocul sa se nasca intr-o familie cu o situatie financiara precara, are tot dreptul de a fi la fel ca ceilalti, un individ care accede la un alt nivel, la un alt stil de viata. Stiti cum se spune “o usa ti se inchide, iar alta se deschide “. Acest caz a fost aplicat si in cazul meu, nu am avut sansa de a fi sustinuta finaciar de familie, insa “usa” care m-a propulsat si prin intermediul careia am avut sansa de a acumula experienta si pregatire la un nivel inalt a fost Pro Ruralis. Pot spune ca aceasta fundatie realizeaza un lucru extraordinar, un lucru maret! Poate, daca nu ati exista, multe talente si minti inteligente s-ar pierde inca la inceput de drum. Prin intermediul acestei mici scrisori doresc sa va multumesc din tot sufletul atat dumneavoastra, cat si sponsorilor care au contribuit la finantarea bursei mele de studiu!

Cu stima si respect, Chihaia Teodora,

absolventa a Colegiului “Mihai Eminescu”, Iasi.

 

Va multumesc pentru sprijinul acordat in anul scolar 2010-2011.

Cu respect, Al Awie Mona

 

Acum opt ani singurul lucru care ma deosebea de ceilalti copii de varsta mea era faptul ca eram retrasa, la fiecare incercare imi era frica sa nu gresesc. De-a lungul timpului am invatat ca cel mai important este sa incerci, acesta reprezentand primul pas spre reusita, fiecare esec fiind o lectie. Nu mi-as fi insusit aceste cunostinte fara ajutorul oamenilor minunati pe care i-am cunoscut in cadrul unitatii de invatamant care m-a format, Colegiul National, si pe parcursul concursurilor si proiectelor scolare la care am participat. Toate astea nu ar fi fost posibile fara sustinerea dumneavoastra. Multumesc tuturor sponsorilor pentru sprijinul acordat, fara de care nu as fi avut ocazia sa invat la una dintre cele mai bune scoli din tara care, an de an, aplica afirmatia lui Nicolae Iorga: “Scoala trebuie sa te invete a fi propriul tau dascal, cel mai bun si cel mai aspru.”.

Cu recunostinta,

Andreea Georgiana Scoban

 

Domnule Geangalau, Ma numesc Chirila Petronela-Carolina, din satul Buhaeni, comuna Andrieseni, judetul Iasi. Sunt mama elevului Chirila Gabriel din clasa a VII a B, diriginta fiind D-na profesoara Vieru Lucica si invata la Colegiul National “Garabet Ibraileanu”. Vreau sa va multumesc pentru sansa acordata fiului meu si celorlalti copii din programul dumneavoastra. Va rog frumos sa ma iertati pentru ca nu am facut-o pana acum.

Va urez multa sanatate dumneavoastra si tuturor oamenilor care lucreaza alaturi de dumneavoastra si viata lunga asociatiei “Pro Ruralis”.

Chirila Petronela-Carolina,

mama elevului Chirila Gabriel

 

Unul din lucrurile care m-au invatat parintii de mica a fost ca in viata trebuie sa lupt pentru visele mele indiferent de situatie, dar sa-mi pastrez integritatea morala. Ei imi spuneau ca nimic nu este intamplator si ca toate sunt date de la Dumnezeu cu un scop. Pe parcursul anilor am realizat ca existenta mea in Asociatia Pro Ruralis nu a fost intamplatoare. Realizarile mele au fost alimentate de dorinta de a lupta pentru a-mi indeplini scopul in viata si de bunatatea unor oameni care au crezut in viitorul acestui proiect, implicit in viitorul meu. Pe aceasta cale tin sa le multumesc pentru sprijinul si increderea acordata si sa le promit ca nimic din ceea ce au facut nu a fost in zadar.

Cu multa consideratie,

Maria Curca absolventa Colegiul C. Negruzzi

 

Dragi sponsori,

Va multumesc pentru raza de bucurie si speranta pe care mi-ati adus-o in sufletul meu prin intermediul acestei burse. Va sunt foarte recunoscator deoarece in zilele noastre se gasesc tot mai rar oameni care sa fie dispusi sa dea o mana de ajutor. Dumneavoastra mi-ati oferit sansa la o educatie superioara care mi-ati deschis multe oportunitati in viata si de aceea as dori sa va multumesc din suflet pentru tot ce a-ti facut. Singura modalitate de a-mi exprima multumirea este in acest moment promisiunea ca nu o sa tradez increderea pe care mi-ati acordat-o. Consider ca bunatatea si generozitatea de care ati dat dovada prin acest program constituie pentru mine si pentru noi toti un model demn de urmat.

Veti ramane pentru totdeauna in sufletele noastre pentru ca va datoram fiecare clipa minunata de care am avut parte in acesti opt ani.

Cu multa stima si recunostinta,

Marius Scutarasu, absolvent Col. C. Negruzzi

 

Ma numesc Cobzaru Ionut Catalin si vreau sa multumesc sponsorilor care au avut grija de mine 8 ani, oferindu-mi sansa sa pot invata la unul din liceele de top din acest judet.Va multumesc pentru tot ce ati facut pentru mine. Vreau sa va multumesc si dumneavoastra Domnule Geangalau pentru ca ati cautat tot timpul sponsori pentru noi si pentru ca ati avut grija de atatia copii si nu ati uitat de niciunul.

Cobzaru Ionut Catalin,

absolvent Lic. de Informatica

 

Ce pot spune? Sunt multe de remarcat! Sunt multe aspecte legate de acest proiect, de acesti oameni care m-au ajutat sa devin ceea ce sunt acum. Si va multumesc pentru tot ! Ce mi s-a intamplat se datoreaza acelui test de inteligenta pe care l-am trecut si uite asa am ajuns la Colegiul National … am avut acolo o diriginta pe cinste Doamna Talpes Mihaela. As dori sa-i multumesc din tot sufletul. Ne-a ajutat enorm intr-un mediu aparent dificil unde ceilalti copii la inceput radeau de noi, copiii de la tara, iar mai tarziu am reusit chiar sa-i depasim. Sunt si voi fi in continuare mirata de faptul ca mai exista oameni ca dumneavoastra care sunt constienti ca trebuie sa ajute si pe ceilalti. Si eu am invatat ca trebuie sa ajut mai departe!

Va doresc sa aveti parte de toata atentia si dragostea dorita din partea celor dragi si nu numai, caci noi am avut-o din parte dumneavoastra si asta ne-a ajutat enorm de mult! Sincere multumiri si urari numai de bine!

Lungu Ana –Maria, absolventa Lic. Al. I. Cuza

 

Stimata Fundatie Proruralis,

Anul acesta ma aflu la sfarsit de drum de gimnaziu. De aceea ca la orice final m-am gandit sa va scriu cateava cuvinte deoarece de doi ani ati fost langa mine si m-ati sprijinit sa trec cu bine de obstacolele care s-au ivit. In primul rand, as dori sa va multumesc pentru tot ce ati facut pentru mine, pentru sprijinul material dar si moral si pentru faptul ca mi-ati dat sansa de a continua drumul pe care il am de strabatut. Sa pot ajunge unde am visat, ar fi cea mai mare realizare a mea de pana acum si datorita dumneavostra am reusit sa mai inaintez cativa pasi spre telul pe care mi l-am propus.

De asemenea as dori sa stiti ca pentru mine si familia mea contati foarte mult si ca va apreciem toata munca si toate eforturile depuse d-ea lungul timpului pentru copii din mediul rural. As vrea sa ii multumesc domnului Victor Geangalau deoarece a avut rabdarea si calmul necesar pentru a ma asculta si pentru a-mi da sfaturile de care am avut nevoie. Stiu cate eforturi face pentru a mentine aceasta fundatie in buna functionare si pentru a gasi sponsori luna de luna, care sa ajute la continuitatea acestui gest de binefacere. Nu in ultimul rand, as dori sa multumesc sponsorilor, tuturor celor care au intins o mana de ajutor pentru a face un act de binefacere. Datorita lor multe generatii de elevi au fost ajutate si invatate sa-si indeplineasca visele.

In final, as vrea sa va multumewsc din suflet, sa va spun cat de mult va respect pe dumneavoastra si pe munca dumneavoastra pe care o depuneti zilnic si sper ca voi face parte din program mult timp de acum incolo.

Cu stima si respect, Adina Iftime

 

Domnule Geangalau,

Sunt mama Andreei Dim care a terminat clasa a X-a , profil Stiinte ale Naturii la Colegiul National “Mihai Eminescu” si a Gabrielei Dim care a terminat la acelasi liceu clasa a XII-a , profil Matematica-Informatica. Tin sa va multumesc din suflet pentru sprijinul acordat in acesti ani copiilor mei, fara de care mi-ar fi fost mult mai greu. Multumesc, de asemenea, sponsorilor pe care nu-i cunosc, dar care sunt atat de generosi. Andreea a terminat anul acesta cu media 9.88, iar Gabriela cu media 9.53 .

Un salut calduros din partea familiei

Dim Anton si Teodora

Sat Iugani, Comuna Mircesti, Judetul Iasi