Elevii celor doua clase a V-a au participat simbata la serbarea de pom, organizata la Liceul de Informatica “Grigore Moisil”

Cei 40 de copii din Proiectul “Burse pentru elevii din mediul rural” au participat, simbata, la o serbare de Craciun. Elevii de clasa a V-a au aratat la serbarea de vineri ce au invatat de la inceputul anului scolar pina acum si vor primi in dar cadouri de la Mos Craciun. Serbarea a avut loc la Liceul de Informatica “Grigore C. Moisil”, unde au participat ambele clase cuprinse in cadrul proiectului, una la liceul gazda si cealalta la Liceul “Mihai Eminescu”.

Proiectul “Burse pentru elevii din mediul rural”. initiat de “Monitorul”, la aniversarea a zece ani de aparitie, si realizat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) isi propune ca, in fiecare an, sa aduca elevi inteligenti, dar nevoiasi, din judet sa studieze la scoli de elita din Iasi.

Copiii sint sprijiniti de oameni de afaceri si politicieni care s-au angajat sa ii sprijine material pe durata studiilor in Iasi, oferindu-le burse de cite 50 de dolari lunar, reprezentind contravaloarea cheltuielilor de cazare si masa pe durata unui an de zile.

Pe viitor, toti cei care vor dori sa devina parteneri la proiect vor putea deveni membri ai Asociatiei “Pro Ruralis”. Aceasta va avea rolul de a gestiona fondurile, de a prezenta sponsorilor rapoarte periodice privind cheltuielile, de a asigura integrarea elevilor de la tara in scolile de elita si de a-i monitoriza pe parcursul studiilor.

In ultimele trei luni, copiii scolarizati in cadrul proiectului au primit ajutoare din partea mai multor oameni de suflet din Iasi. Printre acestia se numara si Victor Gradinaru, directorul Tipografiei “Multiprint”, care le-a dat copiilor cite un pachet de rechizite si, de Mos Nicolae, le-a daruit cite sapte culegeri care sa ii ajute la pregatirea lectiilor. “De Craciun, sper sa ii bucur pe acesti copii asigurindu-le transportul spre casa pentru ca multi dintre ei stau foarte departe de Iasi”, spune Victor Gradinaru.

In ultimele trei luni, mai multi romani din strainatate au telefonat sau au scris ca vor sa ofere fonduri sau ajutoare copiiilor inteligenti, dar saraci de la tara, carora proiectul initiat de “Monitorul” le-a oferit o sansa.

Din Statele Unite, Ana Maria Popa si Sevinci Memedula , membri in “Cosmopolitan Club”, o organizatie din Universitatea Illinois, au adunat, de Ziua Recunostintei, 1.700 de dolari pe care ii vor darui copiilor. John Mihaila , din San Francisco, Cristian Chelariu , sotii Cristina si Radu Iftimie , Zorina Alliata , toti din Statele Unite ale Americii, si-au exprimat dorinta de a-i ajuta pe acesti copii sa invete si sa se bucure de sansa pe care au. “Eu provin din acelasi mediu si cred ca sint un norocos deoarece din generatia mea doar eu am ajuns sa studiez la facultate, ocazie cu care vreau sa le multumesc parintilor mei. Eu nu pot oferi o bursa, dar ma ofer sa asist si sa instruiesc orice elev sau student din mediul rural in domeniul calculatoarelor”, a scris pe adresa “Monitorului” Vlad Scinteie. (Corina GILCA)