Noutati

1 februarie 2013 Interesul pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din medii defavorizate creste de la an la an

Interesul din partea unor persoane din diferite judete ale tarii pentru derularea proiectului Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din medii defavorizate creste de la an la an.

Tot mai multe asociatii sunt infiintate, in diferite judete, de catre profesori care doresc sa salveze de la ignoranta copii supradotati de la sate. Rezultatele acestor elevi de exceptie au ajuns sa fie analizate de-a lungul anilor de catre diferiti reporteri in articolele lor in mijloacele mass-media.

Acest fapt conduce la aparitia de noi sponsori care sa sustina material valorile. Nici mediul universitar n-a fost mai prejos. Alexandru Condurache profesor universitar la Departamentul de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, in urma cu doi ani, in vederea promovarii mediatice a unor elevi din mediul rural, a invitat pe directorul Asociatiei Pro Ruralis, Victor Geangalau, pentru a prezenta proiectul asociatiei unei echipe de masteranzi ai Facultatii de Jurnalism. Acestia, ulterior, s-au implicat in viata elevilor de la Pro Ruralis.

In mod asemanator Conf. dr. Stefania Bejan din Catedra de Comunicare de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice a organizat o intalnire intre directorul asociatiei si un grup de 33 de masteranzi de anul II. La cele doua intalniri s-au discutat o serie de probleme, printre care evolutia proiectului, greutatile intampinate, finalitatea lui, prezentarea in mass-media, obtinerea de sponsorizari si s-a raspuns la o serie de intrebari pertinente din partea cursantilor.

Penultima intalnire pe teme de sustinere a elevilor in cadrul Asociatiei Pro Ruralis Iasi, s-a realizat cu o absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Paula Bisoc, sponsorizata de asociatie in perioada gimnaziului si liceului.

Ultima intalnire din 31 ianuarie 2013 a fost cu o noua studenta, Onofrei Ana Maria din anul II de la Jurnalism, care a dorit sa faca o analiza de presa privind descrierea in detaliu a proiectului Ziarului de Iasi, gestionat de Asociatia Pro Ruralis. Intrebarile puse de viitoarea jurnalista au dovedit maturitate in gandire, fapt ce denota ca viitorul presei va fi asigurat de reporteri de valoare.