Selectie elevi

Pentru anul scolar 2022-2023 s-au selectat elevi de clasele V-XII pentru complectarea numarului de elevi cu cei ramasi din anul precedent, pana la 97. Comisia de selectare a fost alcătuită din: Președintele Asociației Pro Ruralis, Inspector școlar, de la I.S.J.Iasi, Prof. psihopedagogi de la CJRAE Iași.

Elevii selectati pentru clasele V-VIII au avut IQ minim 120, elevii de clasa a IX-a  media de admitere minimum 9, iar cei de clasele X-XII minimum 9 in anul scolar precedent si 10 la purtare.

De alfel pe parcursul tuturor anilor de proiect criteriile generale de selectare au fost:

  •  copiii sa provina din mediul rural al judetului Iasi din familii defavorizate (Conform Anchetelor Sociale)
  •  sa aiba un coeficient de inteligenta superior (IQ minim 120) pentru clasele V-VIII
  •  media de admitere la liceu minimum 9, iar pentru clasele X-XII media anului scolar precedent minimum 9 si 10 la purtare

În anul școlar 2022-2023 au fost admiși în proiect 30 de elevi, 2 de cl.a VI-a ( 2 fetițe admise la Colegiul Pedagogic, una a luat 127 de la  testul IQ și a doua 118 puncte din 120, cât este prevăzut în regulament)  și 28 de elevi de cl.a IX-a, admiși prin Evaluare Națională la diferite Colegii din Iași  ( Pedagogic, Informatică, c.Negruzzi, M.Eminescu, G.Ibrăileanu, M.Costin). Toți au avut media de admitere la liceu, peste 9. Aceștia se adaugă la cei 67 din anul anterior, deci , un total de 97 de elevi în anul școlar care urmează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *