2% pentru inteligenta

Formular

NU  VA  COSTA  NIMIC! 2%  PENTRU  INTELIGENTA

Sprijiniti cei 94 de copii ai Asociatiei Pro Ruralis Iasi, cuprinsi in proiectul „Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior, provenit din familii defavorizate”. La fel ca in anii trecuti, Codul Fiscal pune la dispozitia contribuabililor mecanismul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2018, catre o entitate non profit. Daca doriti sa sustineti (fara sa va  coste nici un leu in plus) cu infima suma de 2% din impozitul datorat statului pentru cei 94 de elevi supradotati cuprinsi in 13 licee de elita din Iasi, completati si depuneti Fisa 230 pana la data de 15 mai 2019 (in cazul trimiterii prin plic, data postei), Declaratia de venit global, parcurgand urmatorii pasi:

Pasul 1 – Datele de identificare ale asociatiei:

  • Asociatia Pro Ruralis Iasi,
  • Iasi, Str. 14 decembrie 1989, nr. 2B, etajul 1, camerele 7-8
  • Cod de identificare fiscala: 14597970;
  • Cont bancar la BCR Iasi: RO32RNCB0175033612900001
  • Persoana de contact: Dorina Hotoleanu, tel 0740065562

Pasul 2 – Completarea fisei:

Alaturi de Declaratia de venit global obtinuta de la administratia financiara de care apartineti (sau descarcata de pe internet de la adresa  www.anaf.ro) completati si cererea privind destinatia sumei repezentand pana la 2% din impozitul anual, F 230 punctul A şi B. Suma va fi calculata in mod automat de catre Administratia Financiara.

Pasul 3 – Depunerea declaratiei de venit global: Declaratia se poate depune direct la Administraţia Financiara, sau se poate trimite prin posta pana cel tarziu pe 15 mai 2019 la adresa: Directia Generala a Finantelor Publice, Str. Anastasie Panu nr. 26, Iasi, Cod 700020, tel. 0232.210005; 0232.219470.

La ce foloseste procentul de 2%?                                                                                                       

Infima suma de 2 %, redirectionata de la stat in folosul asociatiei, ajuta niste copii supradotati sa-si continue studiile, sa-si faureasca un viitor. Cumulati, banii de la mai multe persoane desi par putini, contribuie la o hrana mai buna, un premiu de sfarsit de an, o participare la concursuri scolare, sau la plata mesei si a cazarii. Pe langa Asociatia Pro Ruralis Iasi puteti alege sa ajuti oricare alta organizatie non-profit, care considerati ca merita increderea dumnavoastra. Este dreptul dumneavostra de a alege! Suma de 2 % din impozitul dumneavoastra, oricum platit statului, inseamna conditii mai bune pentru 94 de copii inteligenti de la tara.  Avem nevoie de sustinere pentru un proiect pe care multi dintre dumneavoastra il cunoasteti. Suntem spre finalul celui de al treisprezecelea an de functionare de cand derulam prin Asociatia „Pro Ruralis” o actiune, premiera in Romania, din anul  2001.

Reamintim ca nu este obligatorie atasarea fisei fiscale primite de la angajator, suma totala a impozitului platit de catre contribuabil va fi regasita prin sistemul informatic in functie de CNP, dar daca o aveti la indemana o puteti atasa.

Oferiti-le acestor copii de exceptie o sansa la un viitor decent!