Misiunea

DERULAREA UNOR PROIECTE

Asociatia “Pro Ruralis” Iasi are misiunea de a concepe si implementa proiecte, interne si externe, cu caracter educativ, cultural si social pentru copiii cu IQ superior (coeficient de inteligenta minimum 120), provenind din familii defavorizate de la tara. In acest sens, asociatia va gestiona si in al cincisprezecelea an de invatamant, proiectul “Burse pentru elevi cu coeficient de inteligenta superior, proveniti din familii defavorizate din mediul rural”.

Acest proiect cuprinde in anul scolar 2017-2018 94 de elevi de clasele V-XII distribuiti in liceele teoretice de elita din Iasi.

CUNOASTEREA ASOCIATIEI

Pentru popularizarea activitatii asociatiei ne-am propus si am reusit sa obtinem pana in anul 2018, la nivel de tara, 7 diplome, trofee si premii luate la Galele Societatii Civile, Gala Oameni pentru Oameni, Gala Inimi de Romani sau la Galele de Excelenta de la Iasi.

Categoriile pentru care s-au luat premii si trofee au fost:

  • Campanii de Atragere de fonduri,
  • Servicii Sociale pentru Categorii Defavorizate,
  • Educatie si Cercetare,
  • Consecventa (din partea juriului presei)
  • Gala Oameni Pentru Oameni
  • Excelenta.

Realizarile infaptuite au contribuit la viabilitatea Proiectului, care se bucura de o deosebita apreciere in plan local si national. Asociatia Pro Ruralis cu proiectul ei au devenit model national pentru clase de elita din mediul rural pentru Ministerul Invatamantului Educatiei si Cercetarii prin Guvernul Romaniei, pentru Cluburile Rotary din tara si pentru diferite judete ca Suceava, Cluj, Iasi si altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *