Ce s-a realizat

Schimbari obtinute cu elevii sponsorizati
Salvarea de la un trai total necorespunzator (fara hrana suficienta si conditii minime de igiena) a celor mai multi elevi din cadrul proiectului. Dintre acesti copii sunt unii care provin din familii dezorganizate.

Acum ei au un camin cu cazare buna, conform normelor de civilizatie si o masa bogata în calorii pe perioada celor 10 luni de scoala.

Integrarea în programul scolar al elevilor provenind din familii defavorizate reprezinta principalul obiectiv pe termen scurt. Scolile care îi pregatesc au profesori de elita, care se implica cu daruire in procesul instructiv-educativ.

Printr-o pregatire intensiva acesti elevi trebuie sa se învete cu disciplina muncii (pregatirea temelor si a lectiilor din programa scolara ), sa recupereze lacunele din cunostintele lor la fiecare disciplina de învatamânt si sa aiba responsabilitatea propriilor actiuni.

In plus, ei învata sa respecte valorile materiale si sociale, sa fie toleranti, sa stie sa comunice constructiv si sa protejeze mediul ambiant.

Un alt obiectiv îl reprezinta formarea deprinderilor de igiena corporala si de socializare în cadrul scolii. Acestor copii li se formeaza priceperi si deprinderi de ingrijire a corpului, iar in cadrul actiunilor extrascolare sunt implicati in diverse activitati cum ar fi: sportul, muzica, vizitarea unor case memoriale, muzee, tabere scolare, in limita posibilitatilor materiale ale asociatiei si institutiilor de invatamant.

Odata cu educarea lor se vor sensibiliza si sponsorii, care vor participa la o serie de activitati dedicate lor de sarbatori sau de sfarsit de an scolar (programe artistice, pliante, desene realizate de copii sau vizite bilaterale elev-sponsor). Rezultatele concludente vor ramane insa cele de la invatatura si purtare.

Pe parcursul anului scolar elevii beneficiaza de controale medicale de specialitate si tratamente partial gratuite.

In acelasi timp parintii elevilor vor trai mai bine, avand cheltuieli mai mici si siguranta unei scolarizari de exceptie pentru copilul sponsorizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *