Noutati

20 decembrie 2012 Urari de Sfintele Sarbatori

Craciunul sau Nasterea Domnului Iisus Hristos o celebram dupa calendarul Gregorian pe 25 decembrie. La trei zile de la Solstitiul de iarna ziua incepe sa creasca si Soarele sa lumineze tot mai de dimineata. Nu intamplator Craciunul a fost legat de Cultul Soarelui reprezentat printr-o serie de zeitati la marile civilizatii ale lumii: Helios la greci, Sol Invictus la romani, sau Re-Atum la egipteni.

In prezent Craciunul este o sarbatoare religioasa la crestini, dar si laica, raspandita in cea mai mare parte a lumii si pentru cei de alte credinte: este un prilej de a face daruri copiilor, de a se reintalni familiile, de a sarbatorii si a deveni mai buni. Pentru toate persoanele implicate in viata elevilor de la Pro Ruralis Iasi, dorim ca spiritul bland al Craciunului sa ninga cu fulgi mari si usori, purtand cu ei sanatatea si prosperitatea, echilibrul sufletesc si armonia!

Craciunul semnifica nasterea, creatia care perpetueaza specia umana si dorinta ca viata sa devina vesnica. In aceste zile trebuie sa fiti mai buni, mai veseli, mai sanatosi si mai umani. Impodobirea Bradului cel vesnic verde cu globuri multicolore cu ghirlande stralucitoare si dulciuri, asteptarea colindatorilor si sosirea lui Mos Craciun cu sacul plin de daruri va coboara in lumea emotionanta a copilariei.

Saraci sau bogati oamenii din toate colturile lumii asteapta cu bucurie aceasta sarbatoare. Feeria iernii, puritatea zapezii, stralucirea stelelor te duce cu gandul si spre acei care nu mai sunt, pe care i-ati iubit si a caror suflete poate vegheaza cu dragoste undeva in infinitul Univers.

Impodobiti si pentru ei Bradul!
Deschideti-va usa sa auda si ei colindele!
Dupa aceasta o sa vedeti ca veti fi mai impliniti sufleteste!

Cei 90 de elevi ai Asociatiei Pro Ruralis Iasi va roaga sa dechideti bratele si sa cuprindeti cu ele iubirea calda si gandul curat al spiritului Craciunului, ca pe cel mai de pret cadou pentru cei dragi.

Lasati-va dusi de Bucuria, Implinirea si Credinta Crestina, care coboara din ceruri la sfarsit de an, ca sa intre in sufletul fiecaruia! Fie ca Increderea, Intelepciunea si Generozitatea sa va calauzeasca pasii si in Noul An 2013!

Alaturi de copii, conducerea Asociatiei Pro Ruralis Iasi ureaza membrilor fondatori, sponsorilor si colaboratorilor: Ziarul de Iasi, Inspectoratul Scolar, mass-media, directori, profesori, personal administrativ din licee, elevilor, precum si familiilor lor Sarbatori Fericite si La Multi Ani!