Noutati

20 mai 2016 Noi rezultate ale elevilor din Asociatia Pro Ruralis Iasi la diferite concursuri

Elevul Radeanu Razvan a XI-a, Liceul de Informatica “Grigore Moisil” Iasi a participat la 5 arii din cadrul Proiectului Fii Practic, organizat de ASII in colaborare cu Facultatea de Informatica Iasi, dupa cum urmeaza: Frontend HTML, CSS, JS – Premiul II, Frontend Angular JS – Premiul I, Backend Java – Premiul II, Backend PHP – Premiul II, Design Grafic – Diploma de Excelenta (la aceasta arie nu a existat ierarhizare in functie de locurile I, II si III). In cadrul acestui proiect elevul a fost pregatit de catre trainerii de la fiecare arie, de la firmele reprezentante (Endava, ThinSlices, Levi9, eMAG, Centric) si totodata s-a pregatit si singur, aceste cunostinte ce tin de domeniul web development-ului nefiind predate in scoli.

Echipa formata din Radeanu Razvan si Turcu Robert, clasa a XI-a, Liceul de Informatica “Grigore Moisil” Iasi, prof. coordonator Smirnov Marius, a obtinut Premiul III, Premiul de Originalitate Einstein si Diplome Einstein si Copernic la Concursul de creativitate in fizica si tehnologii “Stefan Procopiu”, Sectia Tehnici Computationale. Proiectul lor a fost intitulat “Curentul alternativ” si a constat intr-o platforma web online de invatare si rezolvare de probleme. La acelasi concurs si cu acelasi profesor coordonator, fratii Gorgan Razvan Gabriel si Gorgan Daniel Mihai din cl. a XII-a de la Lic. de Informatica ” Grigore Moisil” au obtinut Premiul Procopiu (echivalent Premiului I), la Sectiunea Compozitii pe teme stiintifice-Film.

Elevul de cl. a X-a Bisoc Cristian de la Liceul Catolic cu profil de teologie romano-catolica din cadrul Liceului Pedagogic “Vasile Lupu”, pregatit de prof. Luminita Popa, a obtinut Locul I la Concursul de Creativitate in Fizica si Tehnologii “Stefan Procopiu”, Sectiunea Licee Economice si Agricole.