Noutati

21 februarie 2013 Sponsori din Germania

In viata elevilor de la Pro Ruralis Iasi trei sponsori din Germania au contribuit intr-un mod original la imbunatatirea conditiilor de viata ale copiilor din proiect.

Este vorba de doctorul Nicolae N. pe o perioada de trei ani, medicul stomatolog Sigrid M. tot pe o perioada de trei ani si psihoterapeutul Beatrice Z. pe o perioada de doi ani.

Nu este vorba de sponsorizari in bani, ci de oferirea de cadouri utile strict nevoilor de zi cu zi ale copiilor. Esalonarea in timp s-a realizat in urma multor discutii pe Internet sau telefon (trimitere de tabele pe scoli si nivele de clase), intre directorul asociatiei si cei trei medici, deoarece increderea in evaluarea activitatii ONG-ului nostru s-a consolidat in urma unor verificari referitoare la Anchetele Sociale ale familiilor elevilor, a rezultatelor la invatatura si a implicarii comunitatii locale in salvarea elevilor de la ignoranta.

Pachetele trimise elevilor, cu mai multi ani in urma, contineau imbracaminte, incaltaminte, rechizite scolare, dulciuri, lenjerie de pat, ghiozdane, periute de dinti si alte obiecte necesare copiilor atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara. Evident ca nu toti elevii au beneficiat de aceleasi produse in acelasi timp. Numarul de obiecte fiind limitate, iar elevii fiind mult mai multi, au beneficiat de regula cei cu cele mai mici mijloace materiale ale familiilor, cei fara parinti, sau cei monoparentali. Nu acelasi lucru s-a intamplat cu doamna Beatrice Z. care a trimis, in urma cu trei ani, 100 de seturi complete de lenjerie de pat pentru cei 100 de elevi din proiect din acea perioada.

Surpriza o venit ieri, pe 20 februarie 2013, cand aceeasi doamna Beatrice o anuntat ca va veni la Iasi in aprilie si va oferi la trei elevi cadouri (evident tot in obiecte utile activitatii scolare).

Pentru discretia lor, celor trei medici, dorind sa-si pastreze anonimatul, le multumim pe aceasta cale, in numele elevilor, pentru implicarea in activitatea Asociatiei Pro Ruralis Iasi.