Noutati

7 iunie 2013 Mara Strungaru, eleva de clasa a XII-a la Colegiul C.Negruzzi, sustinuta financiar de Asociatia Pro Ruralis Iasi, cu media 10 in ultimii 10 ani

Mara Strungaru, eleva de clasa a XII-a la Colegiul C.Negruzzi, sustinuta financiar de Asociatia Pro Ruralis Iasi, cu media 10 in ultimii 10 ani, a obtinut pe parcursul acestora o serie de premii si diplome la diferite discipline si concursuri. In calitate de sefa de promotie, la festivitatea de absolvire a tinut sa-si exprime aprecierea, printr-un discurs interesant, pentru invatamantul si “spiritul negruzzist” care a “contaminat” viata spirituala a elevilor si a profesorilor.

Din discursul de mai jos se constata esenta acestor aprecieri.

In acesti patru ani am constatat ca acest liceu este „contaminat” si „contaminant”. Aici bantuie o forma de „epidemie” care se manifesta atat in randul elevilor, cat si al profesorilor prin simptome precum gandire complexa, spirit polemic, libertate de actiune, ratiune, imaginatie, talent, creativitate. Lumea din afara acestui spatiu incearca sa ne „trateze”, dar aici nu au ce cauta rutina, balastul informatinal sau formele fara fond. Ma bucur ca nu au gasit remediul, intrucat in acest spatiu sacru al liceului, spiritul negruzzist care nu se poate explica, ci doar simti in sufletul nostru, a reusit sa ne invete cele mai importante lucruri: sa gandim si sa ne formam o perspectiva realista pe baza careia sa actionam in viata. Timp de patru ani am facut schimb de idei si am acumulat, cunostinte, sentimente, prietenii. Acum avem buzunarele pline cu aceste „fonduri” intelectuale si morale. Ne aflam in fata unei „afaceri” numita generic universitate, societate, viata reala si trebuie sa ne investim aceste fonduri. Ideile mici sunt afaceri sigure, dar fara perspectiva. Ideile marete sunt costisitoare, dar merita investitia de capital intelectual. Deci nu disperati, asa cum spune și poetul latin Vergilius, ”norocul ii ajuta pe cei curajosi”. Viata este improvizatie, de aceea este important sa ramanem flexibili, maleabili, fluizi, sa acceptam o sansa si cu ajutorul ei sa ne transformam idealurile in realitate. Ne aflam intr-o vreme a instabilitatii si incertitudinii, pe o mare involburata, de aceea este bine sa folosim busola dupa care sa ne ghidam in viata. Pentru noi, aceasta busola ne-a fost oferita de Colegiul ”Costache Negruzzi”, care de-a lungul timpului, a reusit sa ridice obisnuitul la nivelul extraordinarului, a constituit o lupta continua cu timpul, realizand zboruri spre absolut si uneori prabusiri dureroase, performante sau greseli, dar a reprezentat locul plin de amintiri profunde, in care ne-am creeat priteni adevarati si in care ni s-au pus bazele ca viitori adulti, care probabil, vom scoate societatea actuala din criză. Promotiei 2013 ii urez acum vant prielnic spre o cariera de succes, spre implinirea celor mai indraznete scopuri, spre transformarea propriei vieti intr-o lucrare de arta! Cu toții am primit ajutor si sfaturi, de aceea doresc sa le multumesc conducerii colegiului, profesorilor si in special doamnei Liliana Alexandru si domnului diriginte Codrin Precupanu, colegilor, prietenilor, bineinteles familiei si acestui monument ale carui ziduri poarta pecetea atator sentimente, istorii si mistere numit LICEUL INTERNAT!

Reamintim tuturor internautilor ca la adresa www.proruralisiasi.ro este functional Blogul Asociatiei Pro Ruralis in care puteti vedea o serie de activitati legate de elevi, sponsori si mass-media ca: Galerii Foto si Video, Creatii ale elevilor de-alungul celor 12 ani de activitate a Asociatiei Pro Ruralis Iasi, Noutatile si Evenimentele saptamanale din viata elevilor si ale asociatiei si multe alte lucruri. Incepand de sambata 8 iunie 2013 se pot vedea pe blog pozele elevilor pe clase si nivele de studiu de la sfarsitul anului scolar 2012-2013. Continutul blog-ului se va completa in perioada ce urmeaza (pana pe 21 iunie si in continuare pentru anul scolar 2013-2014).