Media

11.02.2005 Proiectul Ziarului de Iasi, doua premii la Gala Societatii Civile

Proiectul “Ziarului de Iasi”, doua premii la Gala Societatii Civile

Proiectul “Burse pentru elevii din mediul rural”, initiat de “Ziarul de Iasi” in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) si gestionat de Asociatia “Pro Ruralis”, a cistigat doua premii la Gala Societatii Civile, un eveniment anual de recunoastere a excelentei in domeniul activismului social. Cele doua premii obtinute de Asociatia “Pro Ruralis” reprezinta o noua recunoastere a ideii si calitatii proiectului, desfasurat in premiera la Iasi, inca din 2001. Prin acest proiect, 80 de elevi de la tara, foarte buni la invatatura, dar saraci au sansa sa studieze in licee de elita din Iasi. “Burse pentru elevii din mediul rural” este un proiect unic in Romania, realizat prin contributia societatii civile, mai multe institutii publice si oameni de afaceri platind burse de 600 euro anual, reprezentind scolarizarea copiilor.

Unul dintre premiile acordate proiectului este cel de la sectiunea «Educatie si cercetare», unde juriul a fost format din Dinu Patriciu, Silviu Lupescu – directorul Editurii Polirom, Adrian Miroiu – decanul Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA), si Mihai Oroveanu – directorul general al Muzeului National de Arta Contemporana. “Premiul pentru «Educatie si cercetare», oferit Asociatiei dintr-un numar de alte 24 de proiecte inscrise la Gala, dovedeste ca proiectul realizat la Iasi, cu ajutorul sponsorilor, este intr-adevar unul generos, care vine in ajutorul societatii, dar mai ales in ajutorul acestor elevi exceptionali”, a spus Victor Geangalau, directorul executiv al Asociatiei “Pro Ruralis”.

Pe linga premiul pentru Educatie si Cercetare, unul dintre cele mai importante acordate la Gala Societatii Civile, proiectul a mai primit un premiu si din partea juriului presei, pentru consecventa. Juriul format din Dragos Stanca – directoul general al Publimedia International, Ioana Lupea – redactor-sef adjunct la “Cotidianul”, Ovidiu Miculescu – vicepresedinte al companiei care detine “Europa FM”, Andrea Rosca – redactor-sef al revistei “Capital”, Sorin Rosca-Stanescu – director general al cotidianului “Ziua”, Mircea Toma – directorul Agentiei de Monitorizare a Presei, Tia Serbanescu – senior editor la “Curentul” si Marian Voicu – moderator la Romania 1. Generozitatea si seriozitatea proiectului gestionat de Asociatia “Pro Ruralis” a fost recunoscuta in anii trecuti si de alte premii. In 2003, proiectul a fost premiat la sectiunea “Campanii de atragere de fonduri”, la Gala “Oameni pentru Oameni”. Tot in 2003, “Pro Ruralis” a obtinut premiul la sectiunea “Servicii sociale pentru categorii defavorizate” la Gala Societatii Civile.

(11.02.2005, autor Marinela RATA)