Noutati

19 aprilie 2013 Decernarea Premiului National de Proza „Ziarul de Iasi“

Vineri 19 aprilie 2013 la acordarea Premiului National de Proza „Ziarul de Iasi“, festivitate organizata in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie, au participat peste patruzeci de elevi de clasele IX-XII, din Colegiile C. Negruzzi, M. Eminescu, E. Racovita, National, Economic 2 si Liceele V. Alecsandri si Al. I . Cuza.

Liceenii care fac parte din proiectul Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din medii defavorizate, initiat de Ziarul de Iasi in 2001 si gestionat de Asociatia Pro Ruralis, au tinut sa-si manifeste aprecierea fata de autorii romanelor nominalizate si de castigatoarea Premiului National Florina Ilis.

De asemenea, ei au asistat la acordarea Premiului de debut literar “Aurel Leon“ domnului Mircea Paduraru, autor local, in memoria scriitorului, criticului de arta şi a renumitului zia­rist.

Elevii pasionati de literatura si-au manifestat admiratia pentru initiativa devenita  traditie a principalului cotidian iesean. La festivitate, alaturi de elevi, a participat si directorul Asociatiei Pro Ruralis Iasi, Victor Geangalau.

In cadrul Sediului Asociatiei Pro Ruralis si a caminelor elevilor a inceput de joi 18 aprilie 2013 distribuirea cadourilor acordate de catre doamna Beatrice Z. din Germania. Cele trei eleve care au primit Laptop-uri (Dascalu Alina, Ungureanu Ioana si Tudose Georgiana), impreuna cu toti elevii din proiect care beneficiaza de rechizitele scolare donate, multumesc si pe aceasta cale sponsorului pentru cadourile primite.