Noutati

27 septembrie 2013 Directorul Asociatiei Pro Ruralis Iasi Victor Geangalau s-a intalnit cu cei 90 de elevi din cadrul proiectului

Ca in fiecare an, directorul Asociatiei Pro Ruralis Iasi Victor Geangalau, s-a intalnit cu cei 90 de elevi din cadrul proiectului Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din medii defavorizate pe parcursul perioadei 23-27 septembrie 2013.
Intalnirile au avut loc la caminele Colegiilor de Arta Octav Bancila, Mihai Eminescu, Costache Negruzzi, Gheorghe Asachi, IC Stefanescu, Liceelor Grigore Moisil, Seminarului Teologic Ortodox Vasile Cel Mare, si al Scolii Normale Vasile Lupu. Cu aceasta ocazie li s-au inmanat elevilor o serie de instructiuni, consimtaminte si angajamente pentru a fi semnate de catre ei si de catre parinti, referitoare la conditiile de mentinere a bursei, acordul de transfer de date catre sponsori si mass-media in vederea obtinerii de sponsorizari si completarea unei baze de date continand adrese, CNP-uri, numere de telefoane etc.

Un continut special al acestor instructiuni mentioneaza faptul ca Asociatia Pro Ruralis Iasi nu poate fi raspunzatoare de accidentele survenite pe parcursul scolarizarii indiferent de natura lor (de circulatie, intoxicatii, imbolnaviri, electrocutari etc) din cauza elevului sau din alte cauze. Pentru securitatea elevilor raspund ei insisi, familiile, angajatii scolilor, conform fisei postului si a legislatiei in vigoare.

Asociatia Pro Ruralis asigura cu ajutorul sponsorilor doar contracostul mesei si cazarii, urmareste evolutia scolara a elevilor pentru a informa sponsorii, popularizeaza proiectul cu ajutorul Ziarului de Iasi si a altor mijloace mass-media. In plus ofera elevilor alte bunuri sau servicii (cadouri, imbracaminte si incaltaminte, rechizite scolare, servicii medicale, ore de limbi straine, informatii prin site-ul asociatiei, excursii sau tabere ) in limitele ofertelor sponsorilor.

Elevilor claselor V-XI din anul scolar 2012-2013 li s-a cerut sa trimita prin fax de la Primarii la Ziarul de Iasi, pentru Asociatia Pro Ruralis, Anchetele Sociale cu veniturile parintilor, precum si o serie de date reactualizate fata de anul precedent. Din constatarile facute si in ascest nou an scolar elevii beneficiaza de conditii bune sau foarte bune de masa si cazare.

Intalnirile s-au desfasurat intr-o ambianta placuta la finalul carora directorul asociatiei a urat sanatate si succes la invatatura tuturor elevilor.