Noutati

29 septembrie 2015 Intalniri ale conducerii Asociatiei Pro Ruralis Iasi la inceput de an scolar cu cei peste 80 de elevi din cadrul proiectului Ziarului de Iasi

Directorul Asociatiei Pro Ruralis Iasi a inceput intalnirile cu cei peste 80 de elevi din cadrul proiectului Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din medii defavorizate.
Elevii scolarizati in 15 licee au fost cazati in 8 camine ale unor licee sau colegii, unde au avut sau vor avea loc intalnirile, dupa cum urmeaza: Col. Costache Negruzzi, Col. Mihai Eminescu, Col. Gheorghe Asachi, Liceul de Informatica “Grigore Moisil”, Liceul Teologic Ortodox “Vasile cel Mare”, Liceul Pedagogic “Vasile Lupu”, Caminul in regim de seminar al Asociatiei “Mica Opera a Divinei Providente” si Caminul Xaverianum al Fundatiei “Pro Educatione”. Cu aceasta ocazie li s-au inmanat / li se vor inmana elevilor instructiuni (Conventii, Consimtaminte, Angajamente), Contracte cu parintii / intretinatorii legali si acordul de transfer de date catre sponsori si mass-media in vederea obtinerii de sponsorizari, pentru a fi semnate de catre parintii / intretinatorii legali si elevi, referitoare la conditiile de mentinerea bursei si pentru completarea unei baze de date continand adrese, CNP-uri, numere de telefon etc. Un continut special al acestor instructiuni mentioneaza faptul ca Asociatia Pro Ruralis Iasi nu poate fi raspunzatoare de accidentele survenite pe parcursul scolarizarii, indiferent de natura lor (de circulatie, intoxicatii, imbolnaviri, electrocutari etc) din vina elevului sau din alte cauze. Pentru securitatea elevilor raspund ei insisi, familiile, angajatii scolilor conform fisei postului si a legislatiei in vigoare.

Mentionam ca Asociatia Pro Ruralis Iasi asigura cu ajutorul sponsorilor contracostul mesei si cazarii, iar alte bunuri sau servicii ( imbracaminte, incaltaminte, rechizite scolare, servicii medicale, ore de limbi straine, excursii sau tabere ), doar in limitele oferite de sponsori. Asociatia urmareste evolutia scolara a elevilor pentru a informa sponsorii, popularizeaza proiectul cu ajutorul Ziarului de Iasi si a altor mijloace mass-media.

Elevilor claselor VI-XII proveniti din anul scolar anterior li s-a cerut ca in termen de 2 saptamani sa aduca Anchetele Sociale reactualizate fata de anul scolar precedent cu veniturile parintilor, precum si alte modificari survenite eventual in structura familiilor.

Din constatarile facute si in acest nou an scolar elevii beneficiaza de conditii bune sau foarte bune de masa si cazare.