Noutati

6 septembrie 2013 Comisia de selectare a elevilor care vor fi cuprinsi in cadrul Asociatiei Pro Ruralis Iasi se va intruni luni 9 septembrie 2013

La solicitarea reporterului Ioan Neacsu de la Radio Antena Satelor Romania (frecventa de 153 kHz) directorul Asociatie Pro Ruralis Iasi, Victor Geangalau, a prezentat pentru radioascultatori proiectul Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din medii defavorizate, premiera in Romania din anul 2001, aflat in al treisprezecelea an de functionare. Printre altele a precizat seria succeselor in pregatirea scolara si a rezultatelor obtinute de-alungul anilor la diferite concursuri si olimpiade de nivel national si international cu acesti elevi cu inteligenta superiora si necesitatea de a fi sprijiniti in continuare.

Pro Ruralis Iasi a sustinut material, cu ajutorul sponsorilor, cca 1000 de elevi (ani scoala) si are pana in prezent 68 de fosti elevi absolventi de facultate (unii intrati in campul muncii), studenti sau masteranzi. Asociatia isi continua activitatea cu cei 64 de elevi ramasi in proiect la finele anului scolar 2012-2013 plus 26 de elevi ce vor fi cooptati in urma unei noi selectari.

Selectarea elevilor pentru anul scolar 2013-2014

Comisia de selectare a elevilor care vor fi cuprinsi in cadrul Asociatiei Pro Ruralis Iasi, formata din directorul asociatiei, un inspector scolar si trei psihopedagogi se va intruni luni 9 septembrie 2013, ora 10 la Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Iasi Str. Lascar Catargi nr 28 (vis-a-vis de TVR Iasi).

Selectarea elevilor de clasa a V-a se va face pe baza unor teste de inteligenta. Pentru clasa a IX-a se primesc elevii cu minimum 9 la admitere (la licee teoretice din Iasi), iar pentru clasele X-XII cu media anului scolar precedent de minim 9 si 10 la purtare.

Mentionam ca deoarece locurile sunt limitate, prezentarea la testare a Anchetelor Sociale si a mediilor nu inseamna neaparat primirea elevilor in proiect. In selectarea elevilor media si coeficientul de inteligenta vor fi prioritare. La medii egale se va accepta elevul aflat in dificultate financiara sau sociala mai mare.