Media,  Noutati

Elevii din Asociația Pro Ruralis  au intrat în atenția mentorilor de la FabLab Iași

Elevii din Asociația Pro Ruralis  au intrat în atenția mentorilor de la FabLab Iași, făcând parte din Proiectul Solidarity. Impresiile primelor două grupe ne arată cât de mult au apreciat sfera în care au intrat. Informațiile, lucrul practic, mentorii, atmosfera din cadrul cursurilor sunt oglindite în cuvintele sincere ale copiilor., care recunosc valoarea unor astfel de proiecte printr-o formulare foarte tranșantă : la școală nu facem așa ceva !

Opinii:

Radu Petronela – Experiența de la Solidarity FabLab a fost una foarte plăcută și interesantă. Datorită participării la aceste 9  cursuri am reușit să dobândesc cunoștințe care mă vor ajuta în activitățile mele viitoare. Am legat prietenii, am petrecut timp de calitate și a fost o experiență pe care nu o voi uita.

Mulțumesc  Fab Lab !

Pașaniuc Elena – Mi se pare un curs foarte educativ, sincer am învățat multe lucruri pe care nu le știam, este un vibe foarte fain și cu oameni minunați!

Mulțumesc Fab Lab pentru această experiență!

Florea Maria – Experința FabLab a fost una nemaipomenită. Am cunoscut oameni noi, minunați, care m-au condus pe căi pe care nu credeam că voi ajunge vreodată. Am pătruns într-o lume nemaiîntâlnită de mine până acum. Multe lucruri noi care m-au dezvoltat pe mine în primul rând, dar și cunoștințele mele în acest domeniu palpitant. Până acum credeam că trebuie să fiu geniu pentru a programa, a face niște lucruri la imprimanta 3D, dar, de fapt, este mai ușor decât Bună ziua.

Ador acest proiect și acești oameni!

Ciobotariu Cosmina – Mă numesc Ciubotariu Cosmina, am 16 ani și studiez la Colegiul Național Pedagogic Vasile Lupu din Iași. Sunt bursieră Pro Ruralis, asociație unde am aflat despre Solidarity FabLab Iași. Pot spune că în acest program am învățat cum să utilizez tehnici și instrumente de fabricare digitală precum dessign-ul pesonalizat, CAD, imprimare 3D, electronică și programare Arduino. De asemenea, am dobândit noi aptitudini de a lucra în echipă și de a-mi exprima opinia personală, ceea ce m-a facut să vin cu drag la fiecare întâlnire. Profesorii specialiști mi-au oferit mult sprijin în descoperirea tainelor tehnologice și au avut sufletul deschis la orice nelămurire a mea.

Mulțumesc foarte mult pentru ceea ce m-ați ajutat să descopăr!

Patrașcu Petronela – Particip la cursurile FabLab și as vrea să vă spun că mă bucur tare mult că m-am înscris la aceste cursuri. De la primul curs și până acum am învățat foarte multe lucruri noi și interesante, am primit foarte mult ajutor din partea specialiștilor și mi-au dezvoltat mai mult pasiunea pentru tehnologie. Am fost tare încântată de aceste cursuri, abia aștept să văd cum vor fi următoarele.

Vă mulțumesc!

Tanasiu Daniela – Consider atelierele FabLab foarte folositoare și interesante deoarece înveți lucruri despre care nici nu se aduce vorba la școală și care te pot ajuta pe viitor. Apreciez că se lucrează pe echipe și toți interacționăm, astfel legându-se noi prietenii și că informațiile sunt explicite, pornind de la lucrurile elementare la cele specifice domeniului de lucru.

Mulțumesc pentru momentele speciale și cunoștințele oferite!

Lazăr Nicolae – Pentru mine, cursurile oferite de Solidarity FabLab au fost foarte atractive, interesante și practice. Mentorii pe care i-am avut au fost de la început foarte deschiși și au făcut tot posibilul să ne facă să înțelegem cum  funcționează o imprimantă 3D, cum se formează circuitele electrice și multe altele din domeniul acesta. Mă bucur că am avut ocazia de a participa la acest curs. Sper să se mai  organizeze astfel de cursuri și să avem posibilitatea de a putea participa.

Mulțumesc FabLab!