Galerie FOTO,  Noutati

Eveniment – Premiile Literare ale Ziarului de Iași

Anul acesta se împlinesc 20 de ani, timp în care, în luna Mai, are loc o Gală Eveniment – Premiile Literare ale Ziarului de Iași.

Elevii bursieri Pro Ruralis au participat la acest eveniment cultural în cadrul căruia au fost premiate, talentul literar al unui scriitor din țară și activitatea științifică a unei tinere cercetătoare din cadrul Universității Al.I.Cuza din Iași.

Luna Mai este încărcată de emoții pentru elevii absolvenți care au fost susținuți timp de 4 ani în cadrul proiectului BURSE PENTRU ELEVII DIN MEDIUL RURAL AL JUDEȚULUI IAȘI, CU UN COEFICIENT DE INTELIGENȚĂ SUPERIOR, PROVENIND DIN FAMILII DEFAVORIZATE.

În fiecare an are loc Întâlnirea sponsorilor cu absolvenții clasei a XII-a. Anul acesta , 20 de absolvenți au participat la întâlnirea cu: Ioan Nane, directorul Antibiotice Iași, Lucian Grecu, manager Hotel Unirea, Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof.Dr.N.Oblu” din Iași, și Dan Zaharia, fondatorul spațiului de co-working Fab Lab Iași. În sala de conferințe a Hotelului Unirea, invitații le-au vorbit elevilor despre experiența lor și au apreciat voința tinerilor de a urma Facultăți importante precum: Medicina( 3 elevi), Facultatea de Informatică(7 elevi), Facultatea de Drep(2 elvi), Facultatea de Litere(2 elevi), Facultatea de Psihologie(2 elevi), FEEA , Matematică și Academia de Poliție, câte un elev.

Elevii au fost impresionați de căldura sfaturilor, de munca și pregătirea continuă din spatele acestor cariere de succes. Tinerețea este o vârstă frumoasă, tinerii sunt plini de speranțe, dar studiul trebuie continuat cu perseverență, organizare și pasiune. Liceele de elită pe care le-au urmat sunt o garanție a bunei lor pregătiri, dar voința de a-și continua studiile este rezultatul ajutorului acordat atunci când au avut nevoie, atât ei cât și familiile lor.

Scopul Asociației Pro Ruralis Iași a fost atins prin deschiderea drumului în viață a acestor 20 de tineri.