Evenimente

Zece zile dedicate înscrierilor în programul Pro Ruralis

Elevii cu rezultate foarte bune la învăţătură din mediul rural, dar ale căror familii au posibilităţi financiare reduse, se pot înscrie anul acesta, până pe 10 iulie, la proiectul iniţiat de Asociaţiei Pro Ruralis Iaşi, „Burse pentru elevi din mediul rural cu un coeficient de inteligenţă superior, provenind din familii defavorizate“.

Beneficiarii acestei burse trebuie să fi avut media generală peste 9.00 în anul şcolar 2018-2019, iar în urma testării acestora să aibă un coeficient de inteligenţă peste 120. Elevii selectaţi vor putea să se înscrie la şcoli de elită din municipiul Iaşi şi vor beneficia, de asemenea, de o bursă care să le acopere cazarea şi masa. Având în vedere că statul le asigură decontul transportului sau gratuitate pe tren, iar Asociaţia Pro Ruralis Iaşi beneficiază anual şi de sprijinul altor fundaţii, care le oferă copiilor rechizite sau obiecte de îmbrăcăminte, efortul financiar depus de familie nu va fi unul foarte mare. Pe lângă media 9.00 obţinută în anul şcolar anterior, copiii trebuie să provină din medii socio-economice defavorizate, aspect dovedit prin ancheta socială realizată de primăria comunei de care aparţine elevul, semnată totodată de asistentul social al comunei şi de către primar, fiind menţionate numărul de persoane şi veniturile familiei.

De asemenea, aceştia trebuie să dovedească un potenţial intelectual şi cognitiv bun şi foarte bun, la dosar fiind decesară şi o copie după foaia matricolă. Reprezentanţii Asociaţiei Pro Ruralis menţionează faptul că elevii din clasele V-VIII vor avea prioritate anul acesta, însă programul se adresează tuturor elevilor din clasele gimnaziale şi liceale. Părinţii sau tutorii legali care doresc să îşi înscrie copiii în cadrul acestui program pot face acest lucru la directorul Asociaţiei Pro Ruralis, prof. Dorina Hoţoleanu, aceasta putând fi contactată la adresa de email dorina.hotoleanu@yahoo.com.

Dosarul de înscriere va cuprinde iniţial o cerere adresată Asociaţiei Pro Ruralis Iaşi, în care se va preciza motivaţia personală cu privire la susţinerea financiară pentru a studia la un liceu de elită din Iaşi şi un număr de telefon la care poate fi contactat elevul şi familia acestuia, dar şi recomandare pentru elev redactată de un profesor sau de director, care să specifice care sunt performanţele concrete ale acestuia şi ce îl recomandă pentru acest proiect. Elevii nominalizaţi vor fi evaluaţi în 30 august, la sediul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, bd. Socola 110.

Continue Reading