Evenimente

AJUTATI ELEVII DIN MEDIUL RURAL

     An de an, Asociața ProRuralis are în grijă zeci de elevi care provin din familii defavorizate din mediul rural, dar care au rezultate foarte bune la învățătură. Acum, elevii au nevoie de tablete pentru a putea învăța întrucât asociația nu își poate permite să le achiziționeze din fondurile proprii. Banii care au fost donați sunt doar pentru cazarea la unul dintre căminele din Iași și pentru trei mese pe zi pentru fiecare elev. Din cei 95 de copii care sunt înscriși în program, doar opt dintre ei vor primi laptopuri din partea unor foști beneficiari și cinci tablete din partea Antibiotice Iași.
     „Avem doi elevi care au intrat la Medicină, la Drept, la Litere, Psihologie, Kinetoterapie, Conservator, Matematică. Elevi foarte buni dar care fără sprijinul nostru nu pot face performanță. Este destul de greu având în vedere contextul actual în care trebuie să asigură, pe lângă o masă caldă și cazare, măști, dezinfectanți și laptopuri sau tablete. Orice sprijin ar fi benefic pentru noi, chiar și din partea companiilor de IT care au dispozitive mai vechi pe care ar putea să ni le doneze”, a mai spus Dorina Hoțoleanu, președintele Pro Ruralis.
     Cu sprijinul autorităților locale și a companiilor din mediul privat, anul acesta 95 de elevi din județul Iași vor putea învăța la colegiile de elită printr-un program de susținere financiară. Pentru a putea primi bursa care constă într-o masă caldă și cazare la un cămin, elevii trebuie să obțină medii de peste 9. Având în vedere condițiile epidemiologice actuale, elevii din ProRuralis au nevoie de tablete pentru a putea învăța.
     „Am reușit să găsim cazare pentru toți cei 95 de elevi care sunt în programul nostru dar acum am avea nevoie de dispozitive electronice pentru ca ei să poată învăța. La Colegiul Național Negruzzi avem trei elevi care vor primi laptopuri de la foști beneficiari ai programului, dar mai avem nevoie și pentru ceilalți copii pentru că nu știm cum vor evolua lucrurile. Marea lor majoritate provin din familii cu venituri reduse, care nu își pot permite o astfel de investiție”, a declarat Dorina Hoțoleanu.
     Doar anul trecut au fost 20 de absolvenți ai programului Pro Ruralis și toți au reușit să intre la facultăți de prestigiu din Iași.
Continue Reading