Evenimente

Școala de Vară -2021

  Inspectoratul Școlar Județean Iași, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași și Asociația Pro Ruralis organizează SMART Vacanța-Școala de Vară, în care sunt implicați12 elevi admiși în proiectul Pro Ruralis, în anul școlar 2021-2022.
   Elevii fac parte din comunele și satele județului Iași ( Tansa,Suhuleț,Dagâța, Andrieșeni, Glodenii Gândului, Țibana, Trifești, Focuri, Sticlăria ).
  În perioada de desfășurare a proiectului, 26-27-28 iulie 2021, prin bunăvoința d-nei director a Liceului Tehnologic Petru Poni , elevii beneficiază de condiții foarte bune de cazare.
   Programul SMART Vacanța- Școala de vară își propune să dezvolte prin abordare nonformală, abilități de viață ale elevilor de gimnaziu din unități de învățământ din mediul rural, facilitând astfel tranziția de la gimnaziu la liceu și prevenirea insuccesului școlar.
   Activitățile de consiliere psihopedagogică, gestionate de CJRAE Iași prin profesorii consilieri școlari și  activitățile de pregătire culturală, gestionate de Asociația Pro Ruralis cu sprijinul voluntarilor, absolvenți ai proiectului. Obiectivele urmărite sunt : imbunătățirea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea nivelului de autocunoaștere a propriilor valori și creșterea nivelului motivațional.
   Mulțumim instituțiilor implicate în desfășurarea acestui eveniment important din viața elevilor, bursieri Pro Ruralis!
Continue Reading