Noutati

Inceput de an scolar pentru cei 95 de elevi Pro Ruralis

     Anul școlar 2020-2021 a început cu multe emoții pentru elevii bursieri Pro Ruralis, dar și cu încrederea că vom putea fi împreună pe tot parcursul anului școlar.  Pentru 95 de elevi , bursa Pro Ruralis înseamnă continuarea studiilor cu ajutorul susținerii financiare din partea sponsorilor și colaboratorilor care contribuie la continuarea acestui proiect.
     Alături de cei 68 de elevi din anii precedenți, au fost admiși 27 de elevi din județul Iași, care au rezultate foarte bune atât la Evaluarea Națională, medii peste 9, dar și elevi de gimnaziu care, pe lângă o situație școlară foarte bună au un coeficient de inteligență de cel puțin 120 de puncte. Acești elevi învață  la colegii și licee de elită din Iași: Colegiul Național “Costache Negruzzi”, Colegiul Național, Colegiul Național “Emil Racoviță”, Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu”, Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri”, Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu”.
     La gimnaziu sunt 18 elevi iar la liceu 77. Toți acești elevi au revenit cu dorința puternică de a-și continua studiile în siguranță, iar Asociația Pro Ruralis îi va susține atât financiar, dar și cu alte nevoi impuse de noile condiții. Ne dorim să-i putem ajuta pentru a depăși anumite lipsuri și, în măsura în care strângem un fond, să achiziționăm un număr de tablete. Este una dintre nevoile importante  pentru ei la acest moment. Sperăm, să reușim cu ajutorul tuturor celor care au deschidere și s-au implicat ani de-a rândul în efortul de a-i sprijini.
     Tuturor elevilor din proiectul Pro Ruralis le dorim un an școlar cu rezultate bune, iar tuturor celor care îi ajută, sănătate!