Noutati

Rotary Iași Junimea în parteneriat cu RC Iași

Rotary Iași Junimea în parteneriat cu RC Iași, RC Iași 2000, RC Iași Curtea Domnească, RC Iași Copou,  au inițiat  Proiectul Rotary Youth Guide, care urmărește crearea unui impact la nivelul comunității elevilor de liceu din mediul rural adiacent Municipiului Iași, prin abordarea unor provocari cu care se confruntă în procesul de transformare în tineri-adulți.Problematica vizată cuprinde elemente de educație financiară, de consiliere și orientareîn carieră, precum și de dezvoltare a abilităților sociale.
  Un grup de 60 de elevi bursieri Pro Ruralis , de clasele X-XII, au beneficiat, timp de 4 luni, în fiecare sâmbătă, de cursuri a căror lectori sunt profesori universitari de la FEAA și Științele Comunicării, precum și antreprenori care le-au împărtășit din experiența lor.
  Toți acești specialiști au adaptat cunoștințele academice la nivelul de înțelegere al elevilor, inițiindu-i în cunoștințe specifice perioadei și pe care le vor folosi în viitorul apropiat. Programul a fost completat cu vizionarea unui film, vizită la muzeele de la Palatul Culturii,socializare în cadrul unui prânz servit împreună și oferirea unui kit, fiecărui elev.
 Mulțumim pentru această experiență care i-a avut în centrul atenției pe elevii Asociației Pro Ruralis !