Noutati

Scrisoare de mulţumire adresată sponsorilor şi conducerii Asociației Pro Ruralis Iaşi – Iurașcu Cătălina Elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național ”Costache Negruzzi” Iași

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru elevii din Pro Ruralis constă în ajutorul pe care îl oferă susținătorii, colaboratorii și partenerii acestui proiect. Dumnealor îi ajută pe elevii din proiect să treacă peste momentele grele,să se bucure când totul merge bine și să descopere ceea ce sunt cu adevărat. Sunt prieteni prin soare și furtună, pentru acești copii. De aceea, ei simt dorința de a mulțumi în felul lor, sincer, prin cuvinte.

Mă numesc Iurașcu Cătălina și pot spune cu mândrie că îmi port pașii de licean ca fiind una dintre norocoasele bursiere ale Asociația Pro Ruralis Iași. Cu toate astea sunt o persoană care nu crede atât de mult în noroc, așa că o să-l numesc destin, sau chiar mai bine, rezultatul muncii propii. Un rezultat de care sunt deosebit de mândră, un vis împlinit și anume cel de a îmi continua studiile, fără grija obsesivă a banilor. În ziua de azi banii valorează mai mult decât valorile morale, însă mai există oameni, asemenea oameni ca cei de la Pro Ruralis, care își pun tot sprijinul și puterea în a susține educația pentru tinerii care nu au o situație financiară prea bună. Astfel, cu sprijinul lor, am ajuns unde sunt acum, și anume o tânără elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național ”Costache Negruzzi” Iași, la profilul filologie intensiv engleză, o tânără cu vise mărețe de care veți auzi în viitor, de ea și de toți tinerii susținuți de Pro Ruralis.

În această țară există o mulțime de copii inteligenți, cu poftă de cultură, cu vise și talente, ce ard ca focul, dar, din păcate, se sting din cauza nevoii iminente de susținere pe plan financiar și, de ce nu, moral. Într-o lume a cenzurii și răutăților gratuite, acești copii se pierd, își pierd autenticitatea, speranța și totodata șansa de deveni cineva, șansa de a schimba ceva. Și atunci sunt asociații ca acestea ce devin liantul ce îi leagă de realitate, ușa deschisă ce îi scapă din abisul cotidian al delăsării.

Așadar îndrăznesc din partea tuturor bursierilor să spun: vă sincer mulțumim pentru sprijinul, atenția, implicarea bunătatea și nu numai! Promitem să fim la, sau chiar să întrecem, așteptările dumneavoastră și niciodată nu vom uita de unde am plecat și cine ne-a ajutat să ajungem cine suntem!

Iurașcu Cătălina,
Elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național ”Costache Negruzzi” Iași
12 martie 2018