Noutati

12 decembrie 2013 Eveniment caritabil organizat de catre Lions Club D Iasi

Eveniment caritabil

Voluntariatul nu este facut de egoisti sau de cei care isi pun propriile interese mult mai presus decat ale altora. Voluntarul isi ofera timpul si energia in a face bine intr-un cadru organizat: o asociatie, o fundatie sau un club. Din acest punct de vedere femeile sunt mai altruiste decat barbatii, mai religioase si mai constiincioase in a se implica in viata celor aflati in dificultate. Fiind un domeniu al feminismului ele sunt baza voluntariatului din intreaga lume. A fi voluntar inseamna a-ti oferi timpul si abilitatile unei organizatii caritabile, fara a avea asteptari financiare sau alte beneficii. Prin voluntariat schimbi vietile altora, dar iti schimbi si propria viata in bine.

Lions Club International este cea mai mare organizaţie de servicii prin voluntariat din lume, fiind reprezentata in peste 200 de tari. Miscarea de caritate Lions a luat nastere pe 7 iunie 1917 in Statele Unite ale Americii, la initiativa omului de afaceri Melvin Jones. La ora actuala “Lions Club” este cea mai mare organizaţie mondiala a cluburilor ce servesc interesele generale ale colectivitatii, avand ca obiectiv dezvoltarea climatului de intelegere, promovarea competentei, participand totodata la viata sociala si morala cu argumentul respectarii principiilor civice. De-a lungul timpului, cluburile Lions au depus eforturi considerabile pentru imbunatatirea situatiei comunitatilor in care activau.

Din anul 1954 Lions Clubs International este membru fondator cu statut de tara al ONU. Miscarea “LIONS CLUB” se implica in toate domeniile, aparand valorile morale prin spirit de solidaritate constienta ce se manifesta prin intelegere, toleranta si pacifism. In urma Conventiei Nationale din 18 mai 2013 Districtul 124 format din 58 de cluburi in care activeaza circa 1.300 de membri a numit noul Guvernator din Romania pe Doamna Mirela Grigorovici, iar trezorier pe Doamna Tedi Rosca.

Pentru Cluburile Lions motto-ul “NOI SERVIM” este o prioritate si o filosofie a existentei lor. In acest context miercuri 11 decembrie 2013 eleva de clasa a VII-a Stoleriu Alina (Col. G. Ibraileanu) si directorul Asociatiei “Pro Ruralis” au fost invitati la Hotelul “Select” la o actiune organizata de catre “Lions Club D Iasi”, care a avut ca obiective, printre alte probleme specifice Clubului, acordarea unei burse si pentru acest an scolar elevei mai sus mentionate. Tot cu aceasta ocazie Domnul prof. univ. Daniel Condurache a acordat Bursa “Vanda Condurache” studentului Iulian Birzoi de la UAIC considerat o speranta in jurnalism, prilej cu care Doamna Irina Zetu a prezentat un emotionant remember pentru cea care a fost Redactor Sef al TVR Iasi.

Noua echipa a conducerii Clubului Lions D Iasi este formata din 21 de membri, doamne cu un statut social meritoriu in orasul Iasi, iar ca Presedinta a fost aleasa Doamna Mihaela Toma. Mentionam ca timp de 11 ani Clubul Lions D Iasi s-a implicat in sponsorizarea cu bani si obiecte a unui grup de elevi de la Colegiul National, apartinand Asociatiei Pro Ruralis, care in prezent sunt studenti in anul III la diferite facultati din tara.

La aceasta intalnire intreaga activitate a clubului s-a desfasurat intr-o atmosfera de calm, echilibru si intelegere. Pe fundalul unei muzici discrete, la masa festiva s-au rememorat activitati ale cubului de-alungul anilor, premiile Vanda Condurache si sponsorizarile realizate pentru copii si elevi. Prin alocutiunile lor Mirela Grigorovici, Mihaela Toma, Daniel Condurache si Victor Geangalau, printre alte probleme specifice clubului, si-au exprimat bucuria revederii si au felicitat organizatorii actiunilor de premiere si binefacere.