Noutati

17 mai 2013 Participare la prima editie a Festivalului International al Educatiei

La invitatia Primarului Municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, la prima editie a Festivalului International al Educatiei a participat si conducerea Asociatiei Pro Ruralis.

In cele 10 zile (14-23 iunie 2013) ale Festivalului de Carte, Teatru, Muzica si Cultura vor participa peste 110000 de persoane interesate de evenimentele ce vor avea loc in premiera la Iasi.

Printre acestea se vor regasi si o parte dintre adolescentii proiectului Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din familii defavorizate. Elevii sustinuti de Asociatia Pro Ruralis Iasi vor primi, pe licee, cateva programe al evenimentelor din luna iunie publicate in Ziarul de Iasi. In plus se pot informa despre festivalul FIE la adresa de internet www.fieiasi.ro.

Din multitudinea evenimentelor cultural-educationale care se vor derula pe parcursul Festivalului, la cele la care nu se va plati intrarea, pot beneficia si elevii din proiectul nostru:

  • Festivalul de ARTE VIZUALE din Piata Unirii intre 14-20 iunie,
  • Festivalul de CARTE SI AUTORI PENTRU COPII SI ADOLESCENTI de la Palatal Copiilor si Casa Pogor din 15-20 iunie,
  • Conferinta ARTA IN VIATA. VIATA IN ARTA de la Biblioteca Centrala Universitara “Mihai Eminescu” din 20 iunie ora 14,
  • CONCERTUL IN AER LIBER “KAAS CHANTE PIAF” din Piata Palatului Culturii din 19 iunie ora 20,30
  • si altele.

Pana la data inceperii Festivalului FIE elevii Asociatiei Pro Ruralis Iasi vor populariza prin toate mijloacele pe care le au la dispozitie evenimentele care se vor derula. Prin puterile lor doresc sa contribuie si ei la obtinerea de catre Iasi a statutului de Capitala Culturala Europeana.

Aceasta si din motivul ca o serie de personalitati din Europa si din alte zone ale planetei provin de la liceele de elita din Iasi, unde invata si ei.