Noutati

23 mai 2014 Intalnire intre Alexandru Lazescu – Presedintele Ziarului de Iasi, Victor Geangalau – Directorul Asoc. Pro Ruralis si elevii de clasa a XII-a

Joi 22 mai 2014 in amfiteatrul Univ. Petre Andrei din Iasi a fost programata o intalnire intre Alexandru Lazescu – Presedintele Ziarului de Iasi, Victor Geangalau – Directorul Asoc. Pro Ruralis si elevii de clasa a XII-a (sustinuti de Asoc. Pro Ruralis Iasi) din Colegiile C. Negruzzi, M. Eminescu, G. Ibraileanu, IC. Stefanescu, Economic Administrativ, Sc. Normala si Liceele V. Alecsandri si Al. I. Cuza.

Cu aceasta ocazie domnul Lazescu a dialogat cu elevii intr-un stil direct si apropiat, analizand impreuna ce facultati doresc sa urmeze si indrumand tinerii absolventii cu sfaturi pertinente in alegerea unei profesii.

Presedintele Ziarului de Iasi a fost alaturi de proiectul Asociatiei Pro Ruralis la Galele Societatii Civile din Bucuresti pe parcursul catorva ani, la Gala Oameni pentru Oameni, sau la Gala Inimi de Romani, ocazii cu care asociatia noastra a primit o serie de diplome si trofee mentionate pe parcursul anilor la rubrica Burse pentru Copiii de la Sate din cadrul Ziarului de Iasi.

Totodata domnul Lazescu a apreciat activitatea Asociatiei Pro Ruralis, dorind sa se implice in obtinerea de noi fonduri, astfel incat un asemenea proiect, premiera in Romania din 2001, sa nu-si inceteze activitatea in urmatorii ani din lipsa de fonduri.

Tot cu aceasta ocazie elevii au fost informati despre noile profesii de top in viitorii ani, atat din Romania cat si din tarile europene sau SUA printre care: cercetatori si specialisti in marketing, analisti pentru sisteme informatice, administratori de retele, specialisti in e-sanatate, e-guvernare sau e-media, mediatori, manageri in logistica, specialisti in formare si multe alte specializari.

Printre insatisfactiile manifestate de directorul asociatiei fata de cei 68 fosti elevi din proiect (care in prezent sunt studenti, masteranzi sau absolventi de facultate) au fost acelea ca prin retelele de socializare nu au facut popularizare unui asemenea proiect de valoare, care i-a salvat de la neinplinire profesionala si ca nu au adus niciun sponsor din lumea satelor, unde printre cunostintele lor au existat si exista oameni de afaceri.

Ca urmare Directorul Asociatiei Pro Ruralis Iasi a dat elevilor o lista in care ei si-au scris numarul de telefon si adresa de mail, pentru ca in viitor sa se poata tine legatura cu conducerea asociatiei in scopul popularizarii reusitei proiectului. Pe parcursul intalnirii s-a filmat si s-au facut fotografii, s-au facut promisiuni pentru viitor si urari de succes deplin la examenul de bacalaureat si de admitere la facultate tinerilor absolventi.