Noutati

27 noiembrie 2014 Prelungirea Contractului de Parteneriat cu Congregatia Surorilor Provedentei Iasi

Voluntariatul este un mod eficient de manifestare a societăţii civile in favoarea omului de rand. El pune în practica, in aceasta era a globalizarii, declaratia Organizaţiei Natiunilor Unite, care sprijina dreptul fiecarei femei, al fiecarui barbat sau copil de a se asocia liber si de a fi voluntari, fara a beneficia de niciun fel de recompense. El transpune in practica cele mai nobile aspiratii ale omenirii: dorinta de pace, libertate, siguranta si dreptate pentru toti oamenii de pe glob. Prin voluntariat pot fi promovate valori umane legate de comunitate, se pot crea legaturi care sa ajute la depasirea diferentelor care ne despart si pentru a modela destinele noastre colective. Cel putin pentru aceste principii elevi sau studenti (fosti elevi in Asociatia Pro Ruralis) s-au implicat si se implica in actiuni de voluntariat.

Mentionez aici pe Paula Bisoc, absolventa a Facultatii de Psihologie, asistent social la Congregatia Surorilor Providentei, Rosca Magdalena studenta la UAIC Iasi, Batranu Antonia studenta la Agronomie sau Diana Gavrila studenta in Danemarca si altii.

Paula Bisoc, mentionata mai sus, a negociat si in acest an Contractul de Parteneriat cu Asociatia Pro Ruralis, sub directa indrumare a Coordonatoarei Centrului de Zi Sr Roca Adriana. Deoarece activitatile de voluntariat, conform Legii nr. 195/2001 (cu modificarile ulterioare pana in 2013), precizeaza ca un Contract de Voluntariat pentru orice tanar care urmeaza studii superioare este obligatoriu, iar acesta se va recunoaste ca experienta profesionala reprezinta o atractie suplimentara si pentru elevii din ultimele clase de liceu.

In cadrul Congregatiei Surorilor Providentei ca asociatie non profit, se realizeaza opere de caritate, educatie si binefacere sociala dedicate in special copiilor saraci si in suferinta din zona Bucium si a satelor adiacente. Elevele noastre care se vor implica in astfel de activitati in afara orelor lor de program, rezumandu-se la o serie de activitati de educatie, culturale sau distractive, doar cate 2-4 ore pe saptamana.