Noutati

28 august 2014 Selectarea elevilor pentru anul scolar 2014-2015

Joi 4 septembrie 2014 ora 10 se va intruni Comisia de selectare a elevilor, care vor fi cuprinsi in cadrul Asociatiei Pro Ruralis Iasi. Aceasta este formata din directorul asociatiei, doi inspectori scolari si trei psihopedagogi.

Selectarea va avea loc la Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Iasi, Str. Lascar Catargi, nr. 28. Elevii de clasele V-VIII vor fi selectati pe baza unor teste de inteligenta (IQ minimum 120); pentru cl. a IX-a este obligatorie media minimum 9 la examenul de admitere, iar pentru clasele X-XII media anului scolar precedent de peste 9 si 10 la purtare.

Mentionam ca, deoarece locurile sunt limitate, prezentarea la selectie a Anchetelor Sociale si a mediilor corspunzatoare nu inseamna neaparat si primirea elevilor in proiect. In selectarea elevilor pana la ocuparea locurilor disponibile se vor lua in considerare elevii cu mediile generale cele mai mari, in ordine descrescatoare, la fel si pentru elevii verificati cu teste de inteligenta.

La medii egale va fi acceptat elevul aflat in dificultate financiara sau sociala mai mare.

Elevii din cl. a V-a vor aduce Anchetele Sociale in original la inceperea anului scolar, iar cei de clasele VI-XII vor prezenta Anchetele Sociale in ziua selectiei.