Noutati

31 ianuarie 2014 Scrisoare trimisa de Ramona Pristavu fosta eleva a Asociatiei Pro Ruralis Iasi

Fiecare om reprezinta un univers aparte in care isi traieste zilele cu bucuriile si necazurile cotidiene. In acest univers de multe ori nu suntem suficient de atenti cu cei din preajma noastra. Cuprinsi de problemele personale uitam de ale celorlalti, pe care i-am cunoscut. Ei sunt dincolo de noi, iar noi dincolo de ei, desi cu totii ne scaldam, in special, in lumea stresului si al netihnei, in Samsara, dupa filosofia indiana. Roata vietii ce vesnic se roteste ne poarta pe majoritatea dintre noi cu ea, iar noi, in general, o acceptam asa cum este. Sunt si suflete care incearca sa o infrunte si sa-si spuna cuvantul, sa-i modifice mersul. O astfel de luptatoare este si o fosta eleva, Ramona Pristavu, care cu mai multi ani in urma a fost sustinuta de Asociatia Pro Ruralis. Zilele trecute Ramona a trimis Asociatiei Pro Ruralis o scrisoare. Ca toti fostii elevi din asociatia noastra, fara sustinerea sponsorilor si ea s-ar fi pierdut in anonimatul satelor din care provine. Calea ei a fost sa fie alta dupa cum ne relateaza.

Spicuim din scrisoare:

Sunt Ramona Catalina Pristavu si am facut parte din clasa sustinuta de catre Asociatia Pro Ruralis in cadrul Colegiului “Mihai Eminescu”. Dat fiind ca am luat legatura cu fostii mei colegi mai tarziu, va scriu si eu cu o intarziere foarte mare si imi cer scuze pentru asta. In primul rand vreau sa va multumesc (atat eu cat si familia mea) pentru tot ce ati facut pentru noi in decursul acelor ani, pentru dorinta si devotamentul cu care ati participat la formarea noastra ca oameni. Despre mine pot sa va spun ca in anul universitar 2013-2014 sunt in anul al III-lea la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi, in cadrul sectiei de Istoria si Teoria Artei si ma pregatesc sa urmez si un Master in acest domeniu. Inainte de a intra la aceasta facultate am studiat un an Relatii Internationale si Studii Europene la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, la care insa am renuntat treptat din diverse motive. Realizarile cu care as putea sa ma mandresc nu sunt multe, dar pentru mine sunt importante: nu de mult timp sunt redactor al unei reviste de specialitate alaturi de colegii mei sub indrumarea unuia dintre cadrele didactice de specialitate. In paralel m-am oferit voluntar sa mai scriu pe internet si in alte reviste minore (care nu ofera insa plata) pentru a exersa scrisul de orice fel.

In articolele citite pe internet scrise de Ramona referitoare la unele expozitii de pictura (Vladimir Setran: “Pornografie sau arta?” la Galeriile de Arta Dana, Cristian Ungureanu: “Geometria secreta” la Galeria de Arta Grand Hotel Traian, Doua Expozitii de Arta Contemporana la Galeria Teodor Pallady: Delia Andries “Portraits of absence” si cuplul de artisti Maria Gheorghita-Vornicu si Andrei Morteci “Panoramic”) observam un talent autentic si o maturitate in gandire surprinzatoare.

Se pare ca vin din urma noi tineri critici de arta cu veleitati artistice deosebite, care isi pot perfectiona stilul cu ajutorul criticilor de arta consacrati.
Succes Ramona!