Noutati

5 februarie 2015 Directorul Asociatiei Pro Ruralis Iasi Victor Geangalau a prezentat la Radio Romania Antena Satelor evolutia proiectului

Radio Romania Antena Satelor, parte a Societatii Romane de Radiodifuziune, prin jurnalistul Mihai Neacsu (unul dintre cei mai experimentati reporteri din Romania, cu o activitate de peste 50 de ani) popularizeaza anual proiectul Asociatiei Pro Ruralis Iasi, fie in direct prin telefon fie prin inregistrari audio.

In acest sens, in aceasta saptamana la solicitarea domnului Mihai Neacsu, directorul Asociatiei Pro Ruralis Iasi Victor Geangalau a prezentat radioascultatorilor evolutia proiectului Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenta superior provenind din medii defavorizate, aflat in al paisprezecelea an de functionare. Printre altele directorul asociatiei a vorbit despre succesele in pregatirea scolara si rezultatele obtinute de-alungul anilor la diferite concursuri si olimpiade de nivel national si international ale elevilor valorosi, care necesita sprijin si in continuare.

Pro Ruralis Iasi a sustinut material, cu ajutorul sponsorilor, 1160 de elevi (ani/scoala) si are pana in prezent 98 de fosti elevi absolventi de facultate (unii intrati in campul muncii), altii inca studenti sau masteranzi. In acest interviu s-au precizat si principalii sponsori pe perioade lungi ai Asociatiei Pro Ruralis, precum Fundatia Valvis, Consiliul Judetean Iasi, Consiliul Local Iasi, Fundatia “Antibiotice-Stiinta si Suflet”, Familia Mircea si Neli Lucescu, Ziarul de Iasi si altii cu contributii mai mici, dar importante pentru a schimba soarta acestor copii inteligenti, dar fara posibilitati materiale.

La popularizarea proiectului nostru pe perioada celor 14 ani de proiect, pe langa Antena Satelor au mai participat si alti reprezentanti ai mass-media ca: Radio Iasi, Radio Romania Actualitati, Radio Nord Est, Radio 21, Radio Vox Te, TVR Iasi, TVR 1, Antena 1, Pro TV, TVR International si altele, precum si o serie de ziare si reviste locale sau nationale.

La cele peste o suta de interviuri (la radiouri, televiziuni, ziare si reviste), alaturi de succesele obtinute de catre elevi s-a discutat si despre dificultatile financiare prin care trece asociatia, in ideea sensibilizarii si a altor persoane pentru a sustine financiar proiectul. Speram ca acest interviu sa sensibilizeze si oamenii de afaceri si autoritatile locale din satele si comunele judetului Iasi, de unde provin acesti elevi supradotati intelectual si unde s-ar putea sa revina ca viitori specialisti.