Noutati

Roxana, eleva a proiectului ProRuralis a participat la finala Opening Opportunities

Copiii din Pro Ruralis sunt atât de modești cu rezultatele lor încât, te întrebi, ce este mai important pentru ei: dorința de a învăța, luciditatea de a privi spre ceea ce vor să devină, seriozitatea și bucuria cu care se implică în a face bine un lucru sau, poate, recunoștința pentru șansa de a ieși dintr-o lume lipsită de perspectivă și de a evolua. Aceștia sunt copiii din Pro Ruralis, frumoși, buni și inteligenți. Succesul lor trebuie să-l apreciem cu orice ocazie.

In weekendul 23-25 martie a avut loc finala Opening Opportunities la Bucuresti, la care a participat si Roxana, eleva a proiectului ProRuralis.

În ultimele 6 luni, 160 de liceeni din 9 județe (Argeș, București, Iași, Ilfov, Prahova, Suceava, Vaslui, Vrancea) au lucrat alături de mentori Microsoft pentru a crea produse de tehnologie, diferite jocuri, aplicatii sau dispozitive. 8 dintre aceste produse (create de 55 de elevi finaliști, dintre care 23 de fete și 32 de băieți) au fost prezentate în cadrul evenimentului final al programului Opening Opportunities, ajuns la a patra ediție. Demo Days s-a desfășurat între 23-25 martie, iar echipele finaliste și-au prezentat proiectele la sediul Microsoft România și au povestit despre experiența din ultimele luni alături de mentorii și prietenii programului.

Roxana alaturi de ceilalti membrii ai echipei ei si mentorul Popescu Alexandru Mircea
Eu și echipa mea am creat un joc ce ajută copiii să înțeleagă prin ce trece o persoană cu autism. Am lucrat la acest joc în jur de 6 luni și consider că a meritat fiecare oră de implicare. Participarea la Opening Opportunities a fost o experiență extraordinar de plăcută și interesantă. Eu le recomand din tot sufletul tuturor liceenilor pasionați de IT sau care au o cauză anume pentru care luptă să profite de această ‘oportunitate’, căci strigătul lor va fi cu siguranță auzit.Roxana-Cristina Alexii, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Garabet Ibrăileanu din Iași

Puteti descarca jocul de aici