Media

05.02.2008 Votati pentru proiectul copiilor care vor sa construiasca un planetariu in Copou

Votati pentru proiectul copiilor care vor sa construiasca un planetariu in Copou

Elevii care invata in cadrul proiectului “Burse pentru elevii din mediul rural” vor sa construiasca un planetariu in parcul Copou pentru toti copiii din Iasi. Ei participa la un concurs de proiecte, al carui premiu este finantat de Petrom SA, si au nevoie de votul dumnevoastra. Daca doriti sa-I sustineti, sunati la 0214088494.

Cei 83 de elevi din cadrul proiectului “Burse pentru copii de la sate” vor sa-si arate recunostinta, pentru generozitatea cu care au fost ajutati financiar de ieseni, pentru a-si continua studiile la cele mai bune scoli din oras, intr-un mod inedit. Ei vor sa construiasca un PLANETARIU pentru toti copii si parintii din Iasi. Proiect a fost prezentat duminica, 3 februarie 2008, in cadrul emisiunii “Respect pentru viitor” de la postul “Realitatea” TV, in cadrul concursului cu acelasi nume, organizat de “Petrom” SA.

PLANETARIUL la care viseaza copii se va construi, in cazul in care proiectul lor va cistiga, pe terasa Casei de Cultura Mihai Ursachi. El va cuprinde un dom, un telescop si aparatura digitala de proiectie, cu ajutorul careia vor putea fi rulate mici filmulete din spatiul cosmic. In total, constructia PLANETARIUL-ui pe care copii vor s-o termine pina in luna noiembrie a acestui an, ar costa 100.000 de euro.

Acesti bani pot fi obtinuti de catre elevi, numai daca ii ajutati cu votul dumneavoastra. Si aceasta pentru ca, ideea concursului “Respect pentru viitor”, se bazeaza pe prezentare in emisiunea de la “Realitatea” TV a cite doua proiecte in fiecare saptamina, realizate fundatii sau asociatii non profit.

Fiecare dintre proiecte va primi votul telespectatorilor. Din totalul proiectelor vor fi selectate 10 care au primit cele mai multe voturi si care vor participa la gala finala.

Tot pe baza voturilor telespectatorilor, din aceste 10 proiecte va fi selectat cel cistigator, care va primi si finantarea de la “Petrom”.
Trebuie spus ca in Moldova, planetarii accesibile publicului larg, mai exista in Bacau si Suceava.

“Burse pentru copiii din mediul rural” este un proiect administrat de Asociatia “Pro Ruralis”. Programul are grija in prezent de 80 de copii cu coeficient de inteligenta ridicat, care provin din familii sarace din mediul rural. Copiilor le sint asigurate, prin sustinerea mai multor sponsori, firme, persoane fizice etc. cazarea si masa la scoli generale sI licee prestigioase din Iasi.

(05.02.2008)