Noutati

5 decembrie 2014 Asociatia Pro Ruralis Iasi a incheiat un Acord de Colaborare cu Fundatia Iosif

Asociatia Pro Ruralis Iasi a incheiat un Acord de Colaborare cu Fundatia Iosif care are ca obiect de activitate consultarea, schimbul de informatii, experienta si colaborarea intre parti in vederea imbunatatirii evolutiei scolare pentru elevii supradotati din familii defavorizate din mediul rural al Judetului Iasi. Prin acest Acord de Colaborare asociatia noastra a selectat un numar de 15 elevi din proiect pe baza datelor din Anchetele Sociale si cu fotografiile lor, in vederea realizarii unei campanii de fundraising si implementarea ei in randul companiilor din Iasi sau din alte zone. Pentru fiecare copil sponsorizat de o companie Fundatia Iosif va incheia un contract de sponsorizare individual cu Asociatia Pro Ruralis si va achita suma de 80 euro lunar. Sumele vor fi achitate numai in functie de virarea banilor de catre companii, pe baza unui grafic pentru fiecare copil in parte.

La solicitarea reprezentantilor Fundatiei Iosif, Asociatia Pro Ruralis Iasi a propus elevi din urmatoarele unitati de invatamant:

  • Colegiul M. Eminescu – 5 elevi ( 3 cl. a XI-a, 2 cl. a XII-a),
  • Liceul Gr. Moisil – 5 elevi (1 cl. a IX-a, 2 cl. a X-a, 2 cl a XI-a),
  • Liceul Pedagogic – 2 elevi (cl. a XII-a),
  • Colegiul  G. Ibraileanu – 2 elevi (1 cl. VIII-a, 1 cl. XI-a),
  • Colegiul R. Wurmbrand-1 elev (cl. X-a).

Prin aceasta activitate complexa Fundatia Iosif va mai oferi servicii de consiliere si socializare pentru copiii selectati si va monitoriza evolutia scolara prin realizarea unui newsletter catre companiile care sponsorizeaza. Mentionam ca Fundatia Iosif a fost infiintata in 1992 ca o organizație neguvernamentala construita pe principii crestine, care isi propune cresterea calitatii vietii pentru persoanele aflate in dificultate. Misiunea ei este sa ofere sprijin si asistenta copiilor aflati in nevoie si familiilor acestora.

Suportul acordat consta in “activitati de informare si consiliere psihologica, terapie individuala si colectiva, activitati de consiliere si orientare scolara, remedierea unor situatii sociale, refacerea capacitatilor individuale, indrumarea spre diferiti actori sociali, socializarea si resocializarea prin activitati formale si non-formale, acoperirea nevoilor de baza, asistenta educationala etc”.

Pana in prezent Fundatia Iosif are un numar de peste 26 parteneri valorosi printre care Primaria si Prefectura Iasi, Consiliul de Dezvoltare Sociala si Economica a Judetului Iasi, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Link to Hope U.K, Foundation Bishop Bekkers Olanda, Fondation de Luxembourg, TVR si Radio Iasi, etc. Consideram deosebit de valoros Acordul de Colaborare cu Fundatia Iasif, care vine in sprijinul elevilor din Asociatia Pro Ruralis Iasi.

Speram ca efortul lor pe langa companii sa fie incununat de succes.